03:40

Børn og voksne fik set nærmere på vildsvins organer, da der i går var obduktion på program på Lille Vildmosecentret. Foto: Michael Kragmann

1 af 2

Børn så vildsvin blive obduceret

Der var stort fremmøde på Lille Vildmose Centeret, da læger i går kiggede nærmere på de organer, som mennesker og svin har til fælles.

Efterårsferien er i gang, og det gav i går stort rykind på Lille Vildmosecentret, hvor speciallæger havde obducering af et vildsvin på programmet.

Og selvom det lyder makabert, var 70 børn og voksne mere interesserede end duperede, da speciallæger fra Aalborg Universitetshospital begyndte at dissikere et vildsvin, som var blevet skudt i mosen om morgenen.

- Jeg er her for at se, hvordan grisens organer ligner menneskets, siger Rasmus Konnerup fra Hadsund.

- Hele formålet med dagen er at give folk en forståelse for, hvordan vores organer fungerer. De har fået mulighed for at se og røre ved dem, siger Michael Tams Engberg, der er naturformidler på Lille Vildmosecenteret.

Har man lyst til at lære mere om dyrene i vildmosen, laver Lille Vildmosecentret aktiviteter hele efterårsferien fra 10.30-12 med blandt andet musesjov og rotteræs, på tur i ørnens rige og vild mad i Vildmosen.