Børnehave uden ly

Forældrene til børnene i en skovbørnehave ved Jerslev er ved at være rigtig godt utålmodige. Brønderslev Kommune har lovet at opføre et mindre hus i skoven, hvor børn og pædagoger kan krybe i ly. Men sagen trækker i langdrag. Nu erkender kommunen så, at d

Madpakkerne bliver spist under en presenning og toiletbesøg klaret på et tørkloset. Forholdene for de 20 børn i Skovbørnehaven i Søheden Plantage er primitive.

Børnene og de voksne længes efter at kunne gå indendørs. I et hus, som de blev stillet i udsigt for halvandet år siden, da børnehaven åbnede. Men huset er stadig ikke kommet op at stå.

- Vi er trætte af situationen. Det er ikke holdbart i længden, at børnene skal være herude under de her forhold, siger en af forældrene, Thomas Jonstrup, til TV2/NORD.

Pengene er for længst bevilliget af Brønderslev Kommune til en pavillon i skoven. Men, der skal både gives dispensation til landzonetilladelse i henhold til planloven, og der skal tages hensyn til skovbyggelinje og bygningsreglement.

Det er ikke blevet bedre af at en kommunal ansat i teknisk forvaltning er rejst og sagen om byggetilladelse blevet glemt i et halvt år.

- Det er beklageligt, at der er sket fejl, og at det har taget så lang tid. Nu må vi se at finde en løsning hurtigst muligt, siger Karsten Frederiksen (Kons.), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brønderslev Kommune.

Ekstraordinært så mødes Teknik- og Miljøudvalget med Børne- og Ungdomsudvalget om sagen i morgen.