Børnehuse åbner til børn udsat for overgreb

Børn, Foto: Michael Kragmann

Børnehusene skal være børnenes trygge ramme, når det skal undersøges, hvilken hjælp og støtte de har behov for, og når de skal afhøres i forbindelse med overgreb.

Nu åbner fem børnehuse i Odense, Næstved, Aalborg, Aarhus og Københavns Kommune for børn, der har været udsat for overgreb.

Formålet med børnehusene er, at børn, der har været udsat for seksuelle eller voldelige overgreb, får en højt kvalificeret og koordineret indsats samlet på ét, børnevenligt sted. Så alt fra afhøring af politiet til akut psykologisk krisestøtte foregår under samme tag. Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen har sammen med satspuljepartierne givet økonomisk støtte til etableringen af børnehusene.

- Jeg glæder mig over, at børnehusene åbner. Børnehusene skal give de børn, der har været udsat for overgreb trygge rammer på et meget sårbart tidspunkt. Med børnehusene undgår vi, at børn, der på tragisk vis har været udsat for overgreb, skal belastes af at skulle rundt til forskellige myndigheder for at blive undersøgt og udredt. Jeg er overbevist om, at det er langt bedre for børnene med et børnehus, hvor de professionelle fagfolk er samlet ét sted, siger Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF).

Børnehuset i Aalborg åbner den 1. oktober.

Forsiden lige nu