LIGE NU:

Børnenyheder på TV2/NORD

Uge 46 er skudt i gang og det samme er projekt børnenyheder! TV2/NORD har allieret sig med fire børnereportere, der hele ugen skal levere nyhedsindslag set fra børnehøjde.

De er tre piger og en dreng i alderen 9-13. Tilsammen udgør de TV2/NORDs nye børneredaktion, der i løbet af ugen skal være med til at sætte dagsordnen i nyhederne. Hver dag skal børnene i samarbejde med en journalist og en fotograf fra TV2/NORD lave et indslag til 19.30 udsendelsen.

- Jeg håber, vi kan lære børnene noget om, hvordan vi laver fjernsyn, og at vi får nogle anderledes indslag med nogle anderledes vinkler, end dem vi har i det daglige, siger nyhedschef ved TV2/NORD, Jesper Christiansen.

Børneredaktionen er et samarbejde mellem TV2/NORD og Børnebiblioteket i Aalborg.

- Børnebibliotekernes opgave er at hjælpe børn med at lære at forstå medierne, og her lærer de virkelig rigtigt meget om, hvordan man skruer et nyhedsindslag sammen, siger områdeleder ved Aalborg Bibliotek, Maria Sjøblom.

De fire unge reportere vælger selv de historier, som de vil fortælle, og de skal selv interviewe, tage billeder og sætte historierne sammen.

- Jeg har lidt sommerfugle i maven over det, især det med at skulle komme ud til folk og spørge om ting, det kan godt være lidt svært, men det bliver rigtigt spændende. Jeg glæder mig til det, siger en af de ambitiøse børnereportere, Julie Aaskov.

Mandag aften i 19.30 udsendelsen sender TV2/NORD første afsnit, hvor vi møder børnereporterne og hører deres mange idéer, og tirsdag aften sender vi det første indslag lavet af børnene. Her har børnene valgt at sætte fokus på den nye høje afgift på slik.