Børnepasningen i Hjørring rammes også af konflikten

Der er uenighed om konsekvenserne af pædagogmedhjælpernes strejke på onsdag

Selvom pædagogerne undgik konflikten i denne omgang, bliver børnepasningsområdet også berørt af strejken i Nordjylland. FOA har nemlig udtaget 87 pædagogmedhjælpere i Hjørring Kommune til konflikt.

FOA Hjørring er sikker på, det går ud over børnenes forældre, der ikke kan få deres børn passet af de resterende pædagoger.

I Hjørring Kommune tager man dog strejken med sindsro. I børnehaverne mener man godt, pædagogerne kan klare udfordringen uden FOA's pædagogmedhjælpere. Det mener pædagogerne ikke.

- Vi forventer, at Hjørring Kommune reducerer antallet af børn i konfliktperioden, siger formanden for BUPL Nordjylland, Inge Hansen, til TV2/Nord.

Hjørring Kommune tror altså ikke, der bliver noget problem med pasningen af børn i børnehaverne. På skoleområdet ser det anderledes ud.

- I specialklasserne har vi nogle børn, hvor kontakten til de voksne er meget vigtig. Det drejer sig om en fem-ti børn, hvor vi ved, at det bliver svært, siger Ole Albæk, der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune.

At fraværet af 87 pædagogmedhjælpere kun skulle skabe problemer i forbindelse med ti børn, finder FOA Hjørring meget usandsynligt.

- Hvis 87 medarbejdere skal passe 10 børn, så er da de virkelig godt normeret i Hjørring Kommune. Det er i hvert fald ikke noget, jeg kender noget til, siger Ina Jensen, der er formand for FOA i Hjørring.

Børne- og Undervisningsudvalget mødes i morgen med de berørte institutioner for at drøfte en slagplan under konflikten.