Brækkede ben under anholdelse

En 37-årig familiefar fra Aalborg brækkede sidste weekend anklen 3 steder under en anholdelse i Hadsund. Manden søger nu erstatning for tabt arbejdstjenste. Politiet afviser, at anholdelsen var specielt hårdhændet.

René Kirkegaard blev natten til søndag anholdt foran diskotek Crazy Daisy i Hadsund, da han spørger politiet hvorfor tre af hans bekendte er anholdt. Mødet med de 4 betjente koster en brækket ankel

- Jeg er målløs. Jeg føler jeg er blevet overfaldet og gennemtæsket, siger René Kirkegaard.

Rene Kirkegaard understreger at han har ren straffeattest. Han arbejder som omsorgshjælper og netop godkendt som dagplejefar.

Efter anholdelsen blev han bliver kørt til detentionen på politigården i Aalborg. Han klager over smerter i anklen under hele turen. Men det vinder ikke gehør hos betjentene.

- Jeg får vide at de mener at det er skaberi, så jeg humper rundt på anklen, som senere viser sig at være brækket 3 steder, siger René Kirkegaard.

Lederen af Nordjyllands Politi i Himmerland er ikke enig i René Kirkegaards udlægning af historien og forsvarer betjentenes anholdelse.

- Vi er opmærksomme på at han slår sig under anholdelsen og får ham hurtigt under lægebehandling, men der er intet ved den anholdelse, som er forkert, siger Ole Christensen, Leder, Himmerlands Politi.

René Kirkegaard bliver tilset af en læge, da han ankommer til politigården i Aalborg, men der går næsten tre kvarter inden politiet kører ham på skadestuen,hvor han bliver løsladt

Nordjyllands Politi har givet Rene Kirkegaard en bøde for blande sig i politiets arbejde. Den har han ikke tænkt sig betale. Han har samtidig tænkt sig at kræve erstatning fra politiet for tabt arbejdsfortjeneste.

- Jeg ved godt at det er op ad bakke at klage over politiet, men jeg synes faktisk at de gik langt, langt over stregen, helt uden grund, siger René Kirkegaard.

Nordjyllands Politi tager klagen roligt.

- Det er en helt i sin ret til, men sådan som jeg er underrettet af betjentene, så er der intet forkert ved anholdelsen, siger Ole Christensen, Leder, Himmerlands Politi.

Forsiden lige nu