Foto: Michael Kragmann

Broer bliver sikret mod påsejling

Det kan få konsekvenser for borgerne, hvis den lokale bro må lukke, fordi den er blevet påsejlet. Derfor skal tre af regionens broer nu sikres.

Vejdirektoratet planlægger at Aggersundbroen, Sallingsundbroen og Limfjordsbroen skal have ekstra beskyttelse, så broerne sikres ved et eventuelt sammenstød med færger og tankskibe.

- Vi vil gerne give folk den sikkerhed, der ligger i at vide, at deres lokale bro er ekstra godt beskyttet, siger Shahriar Honar, der er projektleder ved Vejdirektoratet.

Broerne er vigtige for borgerne i nærområdet, og derfor kan det få konsekvenser, hvis broen må lukke på grund af en påsejling.

- Bliver for eksempel Aggersundbroen lukket for trafik, skal en hjemmehjælper køre en omvej på 160 kilometer hver vej, hvis hun skal på hjemmebesøg på den anden side af broen, så det er ikke bare pjat, siger Shahriar Honar.

De tre forskellige løsninger, som Vejdirektoratet arbejder med, er tilpasset de forskellige broer. Meget af sikringsarbejdet kommer til at foregå fra pramme i vandet, så trafikanterne på broen ikke bliver generet. På Limfjordsbroen kan vejbanen dog bliver indskrænket.

Skibene der skal under broen vil ikke blive særligt påvirket af arbejdet, men de må vente med at sejle under broen til prammene er blevet flyttet.