Svære skader på jernbanebroen over Limfjorden betyder, at togpassagerer kan blive forsinket i op til en halv time. Foto: Per Frank Paulsen

Brolukning forsinker passagerer 30 minutter

DSB fragter togrejsende med busser over Limfjorden i Aalborg, da et containerskib har påsejlet jernbanebroen.

Togrejsende, der skal til og fra Nordjylland fra morgenstunden, skal regne med ekstra rejsetid.

Et finsk containerskib bragede onsdag aften ind i jernbanebroen, der løber hen over Limfjorden i Aalborg, og det betyder, at al togtrafik er indstillet over fjorden.

DSB har sat busser ind i hver ende af jernbanebroen, som er afgørende for togforbindelsen til det nordlige Jylland, for at kunne fragte de travle passagerer over fjorden. Men busturen vil tage tid i myldretiden.

- Vi kører nu busser mellem stationerne i Aalborg og Lindholm, som skal køre over Limfjordsbroen. Der afgår fire busser fra hver side af fjorden hver halve time.

- Men de rejsende skal forvente, at de bliver cirka en halv time forsinket, siger chefvagt John Stork ved DSB til Ritzau.

Han er ansvarlig for den overordnede trafikafvikling i landet. Chefvagten oplyser, at DSB er klar til at sætte flere busser ind, hvis der er behov for det.

- Vi vil køre i det omfang, det er muligt, og vi har i hvert fald sikret os, at der er rigeligt med busser i spil, siger John Stork.

Han opfordrer de togrejsende til at holde øje med DSB's hjemmeside samt rejseplanen.dk. Her kan passagererne få en opdatering på situationen.

DSB's busser skal muligvis køre over Limfjorden flere måneder endnu. En broingeniør har været ude at kigge på broens skader i løbet af natten, og han vurderer, at der kan gå et halvt år, før togene igen kan rulle på skinnerne over fjorden.

Det finske containerskib, der ramte jernbanebroen onsdag aften, er 75 meter langt og 15 meter bredt, og det har forårsaget markante skader.

- Broklappen vejer omkring 300 ton, og den har forskubbet sig op til en meter. Det betyder, at broklappen ikke kan slås op og ned. Selve broen er slået skæv, siger vagtchef Per Vagn Nielsen fra Nordjyllands Politi.

/ritzau/