LIGE NU:

Brøndby risikerer ny disciplinærstraf

Dansk Boldspil-Union skal igen vurdere, om Brøndby-tilskueres dårlige opførsel skal have konsekvenser.

Brøndby-tilhængere var igen involveret i ballade i søndagens Superliga-kamp i Aalborg. Dommer Claus Bo Larsen måtte afbryde kampen i flere minutter, fordi der blev affyret romerlys og fyrværkeri, som dækkede banen i røg.

Det betyder, at Dansk Boldspil-Union skal overveje, om klubben skal idømmes en særlig disciplinærstraf. Lederen af DBU turneringer, Peter Ebbesen, forventer i hvert fald at modtage en indberetning fra kampens dommer.
 
- Sikkert er det dog, at sagen skal behandles individuelt, da vore tidligere afgørelser i Brøndby-sager tilsyneladende ikke har haft nogen effekt, siger han til politiken.dk.

DBU's regler foreskriver, at de tre første tilskuerdisciplinærsager i en sæson, hvor den samme klub er involveret, straffes med advarsel eller bøde.

Fra og med fjerde gang skal sagerne tages op individuelt, og det er allerede sket én gang tidligere for Brøndbys vedkommende i forbindelse med opgøret mod FCK i Parken den 19. september, hvor der blev begået omfattende hærværk.

Ved den lejlighed blev Brøndby idømt en ekstraordinær bøde på 200.000 kroner, men reglerne rummer også mulighed for at fratage den pågældende klub point.

Efter kampen i Aalborg har Brøndby givet karantæne sæsonen ud til de 22 tilhængere, der blev stoppet af kontrollørerne i forsøget på at smugle fyrværkeri ind på stadion.

- Derudover vil vi i samarbejde med AaB granske
videooptagelserne fra udebaneafsnittet for at identificere de folk, der havde held med at smugle pyroteknik ind på stadion og derefter antænde det i anden halvleg, siger sikkerhedschef Emil Bakkendorff til klubbens hjemmeside.