LIGE NU:

Brønderslev beklager sager om anbringelse

Det skyldes bl.a. travlhed at kommunen har fejl i 8 ud af 10 sager om børns anbringelse uden for hjemmet

- Jeg må sige, at det er klart for mange fejl, der er blevet begået i de sager. Men det skal altså med i billedet, at det er foregået i en tid, der har været utrolig travl og hektisk for vores socialrådgivere. Jeg tror, at vi allerede nu har rettet op på en række af de her fejl.

Det siger leder af Børne- og Familieafdelingen i Brønderslev Kommune, Marianne Mortensen.

Anledningen er, at Ankestyrelsen onsdag offentliggjorde en rapport, som påpegede, at der er fejl i knap 8 ud af 10 sager, når børn anbringes af Brønderslev Kommune.

Men kommunen er allerede i gang med at se på, hvordan man bliver bedre til arbejdet. Leder af afdelingen, Marianne Mortensen har igangsat flere initiativer, som alle skal sikre mere kvalitet og ensartethed i arbejdet, hedder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

14 sager med fejl i

Der er tale om i alt 14 sager fra Brønderslev Kommune (og tidligere Dronninglund Kommune) i 2007 og 2006. Og det hovedsagelige problem ved sagerne er, at handleplaner er ufuldstændige eller med fejl, og at de såkaldte §50-undersøgelser har fejl.

Marianne Mortensen bakkes op af sin chef, børne- og kulturdirektør Henning Risager, som påpeger, at der er arbejdet systematisk med kvalitetsudvikling igennem de seneste måneder: - Man skal huske på, at det her arbejde hele tiden har barnets tarv i centrum, men samtidig er det jo i sidste ende et skøn fra de ansatte, siger han.

Beklager fejl

Tilbage står en træls historie, der kunne give det indtryk, at børnene fejlanbringes, men det er ifølge Marianne Mortensen ikke tilfældet

- Vi beklager selvfølgelig meget de fejl, ankestyrelsen har fundet. Omvendt så bruger vi undersøgelsen til yderligere at styrke den kvalitetsudvikling, vi var i gang med, siger hun.