Brønderslev: Fik million-erstatning efter arbejdsulykke

En arbejdsulykke udløser nu en million erstatning til FOA medlem fra Brønderslev.

En tidligere amtsvejmand har efter en arbejdsulykke fået tilkendt en erstatning, som med renter er på over en million kroner, fortæller FOAs hjemmeside foa.dk.

Ulykken skete en forårsdag for fire år siden, hvor vejmanden havde slået græs ved en rasteplads og havde kørt sin traktorplæneklipper op ad to slisker til ladet af en trailer. Sliskerne lå løst på traileren, og da han var på vej ned af den ene, gled den frem og faldt ned med ham oven på. Ved faldet flækkede hans ene hæl i tre dele. Han måtte siden opgive at arbejde og blev tilkendt førtidspension.

Ulykken er også anerkendt som arbejdsskade med en erstatning på 600.000 kroner. Den tidligere vejmand er medlem af FOA i Brønderslev. Her mente man, at han var berettiget til mere erstatning.

- Arbejdsgiveren havde ikke levet op til sin pligt til at instruere vores medlem, så arbejdet kunne udføres forsvarligt. Og det gav retten os medhold i, siger formanden for FOA Brønderslev Birger Thomsen til foa.dk.

Derfor får den tidligere vejmand en erstatning på 907.000 kroner for tab af erhvervsevne og 57.500 kroner for tort og svie. Med renter blev det til 1.093.399 kroner, som han kunne hente hos FOA Brønderslev lige før påske.

- Pengene er sat i banken. Måske skal nogle af dem gå til et nyt tag på huset. De skal i hvert fald ikke bruges på en tur til Afrika eller andre rejser. For selv om det går bedre med hælen, bliver den aldrig helt i orden, siger den tidligere amtsvejmand til foa.dk.

Han ønsker at være anonym, da der er erfaring for, at modtagere af store erstatninger bliver rendt på dørene, hvis deres navn kommer frem.

Forsiden lige nu