Brønderslev klar med plan (Opd.)

01:44

Foto: Tv2nord.dk

1 af 2

"Fælles forståelsesramme" hedder den nye beredskabsplan, som Brønderslev Kommune går i gang med at implementere i morgen. Planen skal forhindre flere sager med socialt svigt, som Serritslevsagen var et eksempel på.

På fire møder startende fra i morgen eftermiddag skal 1400 medarbejdere i Brønderslev Kommune sættes ind i den nye beredskabsplan.

Alle medarbejdere i kommunen, der har med børn at gøre, er indkaldt til møderne. Her skal pædagogmedhjælpere, lærere og de andre faggrupper mødes for at blive klogere på de tegn, som de skal holde øje med hos børn, og ligeledes blive orienteret om, hvordan man helt konkret skal handle, og hvornår.

- Det lyder banalt, men kommunikationen er nøglen. Jeg håber, at vi på stormøderne kan blive enige om, at de ord vi bruger, dem mener vi det samme med. Det er det, der hedder en fælles forståelse, siger borgmester Lene Hansen (S).

Projektet hedder deraf "Fælles forståelsesramme", og skal altså skabe større bevidsthed om at handle. I samme forbindelse søsætter kommunen til nytår en digital værktøjskasse, som oplyser om kommunens arbejde på området, og giver værktøjer til handling.

Det hele er en del af en større beredskabsplan internt i kommunen. Herved håber Brønderslev Kommune at være foregangskommune i kampen mod socialt svigt.

Forsiden lige nu