LIGE NU:

Brønderslev Svømmeklub: Kommunen gav os dødsstødet

Brønderslev Svømmeklub, der med sine 4600 medlemmer er Danmarks største, er blevet begæret konkurs af SKAT. Svømmeklubben siger at Brønderslev Kommune har ansvaret. Kommunen har halveret tilskuddet til klubben.

Brønderslev Svømmeklub har længe været på dybt vand. Nu er klubben begæret konkurs. Det var kommunen, der gav dødsstødet mener klubbens bestyrelse.

- Jeg mener, det er Brønderslev Kommune der er ansvarlige for at vi er havnet i den her situation. Havde de givet os det tilskud vi havde regnet med, så havde det set anderledes ud, siger Allan Merrild, der er formand for Brønderslev Svømmeklub.

I 2007 fik svømmeklubben 59,40 kroner i kommunalt tilskud per medlem. I 2008 er det skåret ned til 37,50. Ifølge klubbens beregninger betyder det at man i alt får 485.000 kroner mindre i tilskud i år. Formanden for Brønderslev Kommunes Fritids- og Kulturudvalg Eskild Sloth Andersen (Soc.dem) føler at han er ansvarlig, men siger samtidig at hovedansvaret ligger hos klubbens bestyrelse.

- Det er ikke tal jeg genkender, og det er ikke tal jeg vil diskutere i pressen. Jeg vil gerne tage initiativ til at holde et møde med formanden for svømmeklubben i næste uge, så vi kan få alle tal på bordet og få de her beskyldninger redet ud, siger Eskild Sloth Andersen (Soc.dem.), der er formand for Fritids- og Kulturudvalget i Brønderslev Kommune.

Udover Skat har Brønderslev Hallen og Danmarks Svømmeunion penge tilgode i den konkursramte svømmeklub.