LIGE NU:

Planer for Nørre Uttrup Torv droppes: Burger King og dagligvarebutik nedstemt

I et af de mest trafikerede kryds i Aalborg Kommune har man nu valgt at droppe de nye planer, der ellers var i støbeskeen. Torvet beholdes, og idéen til endnu en fastfood restaurant skrinlægges.

Der skal hverken bygges en Burger King eller en helt ny dagligvareforretning på Nørre Uttrup Torv i Nørresundby. Det besluttede By- og landskabsudvalget i Aalborg Kommune denne uge. 

- Den primære årsag er trafikstrukturen i området, fortæller formand for udvalget, Hans Henrik Henriksen (A). 

For med endnu en fastfood restaurant i det trafikale kryds ville skabe problemer i trafikken. Det har forvaltningen nu vurderet:  

Efter nærmere undersøgelser af vejadgang og adgangsforhold er det imidlertid forvaltningens opfattelse, at der ikke kan findes en hensigtsmæssig løsning på vejadgang og adgangsforhold. By- og Landskabsforvaltningen kan derfor ikke anbefale at igangsætte lokalplanlægning for en fastfoodrestaurant på den pågældende placering. 

Beslutningen skulle være truffet tidligere 

Sidste år kom det frem at Aalborg Kommune havde planer om at ændre fremtiden for Nørre Uttrup Torv, da man havde fået en henvendelse om muligheden for at rive det nuværende butikscenter ned og erstattet det med en dagligvarebutik – og dertil kom en ansøgning fra interesserede om at lave en fastfood restaurant i området. 

Men antallet af henvendelser fra borgere i lokalområdet har været mange, og forvaltningens egne undersøgelser har nu sat en stopper for de planer. 

- Det har givet anledning til uro i nabolaget, det kunne vi allerede konstatere da mulighederne blev offentliggjorte, og vi ville gerne kunne tage en beslutning på et kvalificeret grundlag, siger Hans Henrik Henriksen og fortsætter:

- Det der ærger mig, det er, at vi skulle have taget beslutningen noget før. Grundighed og processen er årsag til, at det har taget så lang tid.

Beslutningen blev godkendt af et flertal i udvalget, men af referatet fremgår det at Jan Nymark Thaysen, Vibeke Gamst og Ole Risager ikke var enige i beslutningen, da de mener, at den igangværende debat om områdets fremtid stoppe uden af udviklerne af de to nye tiltag har haft mulighed for at kommentere på de fremlagte problemer.