Butik sætter ind overfor brugte byttevarer

02:19

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Tøjbutikken Fandango i Aalborg har taget et simpelt hjælpemiddel i brug for at undgå, at kunder bytter varer, de har brugt.

Det er et velkendt fænomen i detailbranchen, at kunder køber noget tøj - lader mærket sidde i, bruger det en enkelt aften og så kommer og vil have pengene retur.

- Det kunne være en pige, der kommer ind for eksempel mandag, som er en stor byttedag. Og hvis tøjet så lugter af røg og parfume, så er vi jo nødt til at spørge lidt ind til det, siger indehaver af Fandango Lena Østergaard.

Tøjbutikken har derfor indført nogle strips, som er med til at sikre dem imod de brugte byttevarer.

- Det er såre simpelt. Vi sætter dem i vores handtags, som er de labels vi har i nakken. Hvis de er brudt, så ved vi, at varen har været brugt, og sidder de på, så er alt i orden, og vi garanterer vores kunder, at vi sælger friske varer, forklarer Lena Østergaard.

De shoppere TV2/Nord mødte på gågaden i dag bakker op om butikkens tiltag. De synes nemlig, det er for dårligt, når kunder bytter brugte varer.

- Jeg synes, det ville være træls at få noget andre har brugt, hvis de har haft det på i byen eller andet. Nu ved man, at foundationmærker måske kan stamme derfra, det synes jeg ikke er i orden, siger Suzette Andersen, der er studerende i Aalborg.

Indtil videre står Fandango dog alene med deres tiltag.

- Jeg kender ikke andre butikker, der gør det. Kunderne synes, det er lidt sjovt, at vi gør det. Men vi har selv fundet på det, fordi det ligger os meget på sinde at alt er i orden, og at vi kan stå inde for det hele, siger indehaveren Lena Østergaard.

Forsiden lige nu