Bygherre i Skagen politianmeldes

Frederikshavn Kommune indgiver onsdag politianmeldelse mod ejeren af et bevaringsværdigt hus i Skagen. Ejeren har revet store dele af huset ned, på trods af et påbud om at stoppe nedrivningen.

<b>Bevaringsværdigt hus</b>
Det var ulovligt at rive det bevaringsværdige hus Klitbo i Skagen ned. Det slår den tekniske direktør i Frederikshavns kommune fast overfor TV2/Nord. Ifølge ham er ejeren og arkitekten gået langt ud over byggetilladelsen.

<b>Tålmodigheden slut</b>
Tålmodigheden hos kommunen er brugt op, og nu indgives der politianmeldelse mod bygherren. Det oplyser John Christensen fra kommunens Plan- og Miljøudvalg til Nordjyske i dag.

<b>Fortsatte trods påbud</b>
D. 30. september udstedte kommunen et påbud om at standse yderligere nedrivning. Alligevel fortsatte bygherren med at rive dele af det bevaringsværdige hus ned.

<b>Lang tid for hus</b>
Der kan gå lang tid før der står et hus igen. Først skal det afklares om ejeren skal straffes for nedrivningen og bagefter skal han igen søge om at bygge et nyt hus.

<b>Flere huse revet ned</b>
Det er ikke første gang at reglerne bliver brudt når der skal renoveres og bygges nyt i Skagen. I flere tilfælde har borgerne i byen protesteret højlydt over nedrivninger - og i nogle tilfælde har protesterne hjulpet.

<b>Borgerprotester</b>
Også på Krøyersvej - et stenkast fra Klitbo på Søren Skomagers vej, blev et hus i februar revet ned for at blive genopført, stik imod reglerne. Men det nye hus på grunden var alt for stort ifølge lokalplanen, og det satte sindene i kog i Skagen. Efter at en række borgere reagerede tog kommunen sagen op - og bygherren måtte ændre huset så det overholdt reglerne.

<b>Bøvl med Plesner-hus</b>
I maj i år samledes et halvt hundrede mennesker for at danne ring om Klæbels "Plesner"-hus, af frygt for at ejeren ville rive det ned. Håndværkerne måtte køre igen, med uforrettet sag.

<b>Klit fjernet</b>
Sidste år fjernede tre bygherrer en helt klit ved første parket til vandet, for at sikre en bedre havudsigt til de tre sommerhuse, der skulle opføres.
Skagboerne var oprørte, og sagen endte med et påbud fra kommunen, og klitten blev genopført i august i år.