Foto: Ib William Christensen

Bygninger i Aalborg forfalder

Aalborg Kommune droppede i 2008 et byfornyelsesprojekt i ø-gadekvarteret. En boligkarré nåede ikke at få sin baggård med i projektet, og den dag i dag må borgerne stadig døje med en baggård i forfald.

Det er ikke kun ude på landet og i de små nordjyske byer, der er problemer med gamle og grimme bygninger. I Aalborg droppede kommunen i 2008 et byfornyelsesprojekt, da statsstøtten blev trukket fra projektet.

Mange bygninger i ø-gadekvarteret nåede at få flotte baggårde og grønne arealer, men i en boligkarré i Samsøgade blev projektet syltet. Projektet var så langt, at det var klart til at komme i høring, da kommunen smækkede kassen i.

I dag døjer beboerne i boligkarréen stadig med gamle og faldefærdige garagebygninger og smadret asfalt i deres baggård. I mens kan de kigge over i naboernes baggårde, som alle er pænt sat i stand for kommunen og statens kroner.

- Det er vi godt trætte af. Og vi har gennem flere år forsøgt at få Aalborg Kommune til at være med til at prøve at starte det her projekt op igen. Det er desværre ikke lykkedes, og derfor ser det ud, som det gør stadigvæk, siger Ruben Nielsen, der er formand for Ejerforeningen Vendsysselgade 24-26

Efter statsstøtten fald fra valgte Aalborg Kommune at prioritere sine penge anderledes. Men selv om statens støtte til byfornyelse er forsvundet, så er der ikke noget til hindring for at kommunen på egen hånd færdiggør projektet uden statens støttekroner.

- Jeg synes da helt klart, at der er et behov, og jeg kan også godt se, at der må være nogle forventninger, i og med man havde et færdigt projekt. Men det kan være, at man kan skære kagen på en anden måde, siger John G. Nielsen (Venstre), der er medlem af Miljø- og Teknikudvalget i Aalborg Kommune.

Indtil det sker må beboerne i Samsøgade fortsat leve med de faldefærdige bygninger lige udenfor vinduerne. De skal selv betale for en istandsættelse af gården, men de mener, at kommunen bør spæde til, når nu nabogårdene også fik tilskud til deres renoveringer.

- Det må kunne lade sig gøre at lave en form for finansiering af en gård som mangler, siger Ruben Nielsen.