Byrådspolitiker: KL er ikke uvildig

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Byrådsmedlem Søren Søe Larsen mener ikke at Kommunernes Landsforening er i stand til at lave en uvildig vurdering af det politiske ansvar i Rebildsagen, når kommunens borgmester Anny Winther samtidig er formand for KL's socialudvalg.

Rebild Kommunes borgmester taler usandt, når hun siger at Kommunernes Landsforening i en undersøgelse skal placere det politiske ansvar i Rebildsagen. Det mener byrådsmedlem Søren Søe Larsen (Oplandslisten).

Søren Søe Larsen er medlem af økonomiudvalget, der har bedt KL om at kortlægge det ledelsesmæssige ansvar i sagen. Fredag sagde borgmester Anny Winther imidlertid, at selvsamme undersøgelse også skal kortlægge det politiske ansvar, og Søren Søe Larsen mener ikke at det indgik i den aftale, som økonomiudvalget lavede.

- Det er ikke sandt, at vi har bedt KL om at lave en rapport om det politiske ansvar. Det samlede økonomiudvalg har specificeret overfor KL, hvad vi ønsker, der skal med i opgaven, og hvad vi ikke ønsker, der skal med. Så kan jeg altså ikke bruge det til noget, at man kommer her efterfølgende og siger, at det politiske ansvar også er med i den rapport, siger Søren Søe Larsen til TV2/Nord.

Borgmester Anny Winther (V) mener ikke, at man kan placere det ledelsesmæssige ansvar i Rebildsagen uden samtidig at kigge på politikernes rolle i sagen.

- For at man kan afdække det ledelsesmæssige ansvar, så bliver man jo nødt til at se på, hvilke rammer ledelsen har haft. Og man må se på, hvilke rammer har politikerne givet det ledelsesmæssige niveau, siger Anny Winther.

Søren Søe Larsen er enig med Anny Winther i, at det er nødvendig at placere et politisk ansvar såvel som et ledelsesmæssigt ansvar. Men han vil aldrig acceptere KL som den instans, der undersøger det politiske ansvar.

- Problemer med KL er, at jeg ser ikke KL som en uvildig instans i den her sammenhæng med hensyn til det politiske ansvar. Vi har en borgmester som sidder som formand for KL's socialudvalg, og derfor er KL ikke uvildig i den her situation, siger Søren Søe Larsen.

Den kritik kan Anny Winther ikke sætte sig ind i.

- Nej det kan jeg ikke, jeg synes der er rigtigt rigtigt meget pegen fingre ad hinanden, og det synes jeg, man skal holde op med. Vi er alle sammen i gang med at se på, hvordan vi kan gøre det her bedst muligt og få de her ting afsluttet. Og nu gælder det om, at det lille afsnit, som vi har i vores forvaltning, der har brug for hjælp nu og her, at de skal have ro og hjælp nu, siger Anny Winther.

Forsiden lige nu