LIGE NU:

Chauffører i krisemøde: - Vi sætter os simpelthen ikke ind i førehuset af lastvognen

Lastvognschauffører, der arbejder indenfor dyretransport, mødes i dag for at skabe opmærksomhed om deres utilfredshed med den lovgivning, der stiller chaufførerne personligt ansvarlig for helbreddet på de dyr, som de fragter.

Søndag formiddag er cirka 100 lastvognschauffører samlet i Randers for at skabe opmærksomhed på deres utilfredshed med den lov, der gør chaufførerne personligt ansvarlige for helbreddet på de dyr, som chaufførerne fragter. Det er især Fødevareminister Mogens Jensen, de håber på at kunne råbe op.

- Vi håber meget kraftigt, at der kommer nogen til forhandlingsbordet, siger Christian Folmer Sonnesen, der selv er lastvognschauffør med base i Sindal.

Hvis en lastvognschauffør fragter en gris til et slagteri, og grisen viser sig at være syg, så bliver lastvognchaufføren gjort personlig ansvarlig for grisens sygdom, og kan modtag bøder på op til 20.000 kr. 

Derfor er lastvognschaufførerne også klar til at instille arbejdet på onsdag, hvis loven ikke bliver ændret. 

- Vi sætter os simpelthen ikke ind i førehuset af lastvognen. Det psykiske og økonomiske pres er ikke til at holde til, siger Christian Folmer Sonnesen.

Selv om Christian Folmer Sonnesen er klar til at indstille arbejdet, så håber han ikke, at det bliver en nødvendighed. 

- Vi håber ikke, at vi skal holde stille. Vi vil bare gerne passe vores arbejde uden at være kriminelle, siger Christian Folmer Sonnesen.