LIGE NU:

Chokbesparelser i Aalborg

Aalborg Kommune skal spare 250 millioner kroner på budgettet for 2009.

Det fremgik, da kommunens økonomiudvalg, Magistraten, i dag fremlagde deres forslag til budget. Besparelserne betyder, at der alene på skoleområdet forsvinder mindst 130 stillinger på skoler og skolefritidsordninger (DUS-ordninger). Det svarer til 2,75 % af driftsbudgettet på området.

- Det kan jeg ikke være med til, derfor er jeg heller ikke bag budgetforslaget, siger rådmanden for området, Henrik Thomsen fra SF.

Han støttes dog kun af sin partifælle Anne-Dorte Krog. De resterende 29 i byrådet bakker op om budgetforslaget.

I Familie- og beskæftigelsesforvaltningen skal spare 2,75 % - eller omkring 45 millioner kroner. Det rammer børnepasningen blandt andet gennem en uges ekstra ferielukning.

De ældre rammes også hårdt - aktivitetscentrene skal spare 4 %, mens hjemmesygeplejen skal finde 3 % af budgettet.

Også den kollektive trafik skal spare. For selv om kommunen tilfører næsten 18 millioner kroner, så vil stigende udgifter til brændsel og den nyindførte moms på den kollektive trafik betyde, at der bliver skåret busafgange væk. Det er da heller ikke en tilfreds borgmester, der står bag.

- Nej, jeg ville hellere have haft et par hundrede millioner ekstra, så vi var fri for besparelser. Men jeg er ikke klar til at sætte skatten op, fordi så går størstedelen alligevel i statens kasse og det er dårligt købmandsskab, siger Henning G. Jensen, (Soc.dem.) borgmester i Aalborg Kommune.