LIGE NU:

Christian komponerer musikalsk julekalender

Pianist Christian Vestergaard fra Arentsminde har lavet en musikalsk julekalende. I år har han lavet den i bedste coronastil uden at mødes med sangerne, men det har kostet ekstra teknisk arbejde.

Nu skal vi møde Christian Vestergaard fra Arentsminde. Han er konservatorieuddannet pianist og til daglig arbejder han som organist ved to kirker i Han Herred. Derudover er han er leder af tre kor. 

Og nu har han altså også kastet sig over at lave en musikalsk julekalender på Facebook.

- Det har været enormt sjovt, og lidt intensivt, for der er meget arbejde med hver enkelt video.

En særlig juleaftensdag

I københavn sidder sopran Laura Lehaff og synger sopran til Christian Vestergaards baggrundsmusik. Hun er en af de sangere, der er med i julekalenderen. 

- De har min klaverlyd i ørene, mens de filmer sig selv synge et eller andet stykke musik, som vi i fællesskab har valgt, forklarer pianisten.

Det er sammen med 20 kollegaer, han har komponeret Vestergaards Julekalender anno 2020.

- Der er nogle udfordringer, og det bliver til mange sene nattetimer engang imellem, griner han foran sin computerstation, hvor han redigere musikken.

Hver dag i december, åbnes en låge i den musikalske julekalender, og hvert stykke musik er blevet sat sammen uden Christian Vestergaard har mødtes med sangeren.

- Der er så meget, der er lukket ned her i julen, så jeg synes, det her er en god måde at skabe lidt lys og glæde her i julen, siger Christian Vestergaard.

- Jeg glæder mig meget til den 24. december, der laver jeg noget meget specielt, som bliver helt anderledes end de andre videoer.