Per Clausen: lykkepilletvang må stoppes

Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Det er ikke kommunerne, der skal beslutte, om modtagere af dagpenge skal behandles med lykkepiller. Det mener Per Clausen, der er sundhedsordfører for Enhedslisten.

Enhedslistens Per Clausen går nu ind i sagen omkring lykkepilletvang i Aalborg Kommune. Ifølge P4 Nordjylland vil kommunen nemlig tvinge dagpengemodtager Birte Vishart til at tage lykkepiller mod hendes depression, hvis hun vil beholde sine sygedagpenge.

- Det er helt urimeligt, at blandt andet Aalborg og Struer Kommune tvinger modtagere af sygedagpenge til at spise lykkepiller. Det er ikke kommunernes socialforvaltning, men lægerne i samarbejde med den syge, som skal fastlægge behandlingsmetoderne, siger Per Clausen.

Rådmand Mai-Britt Iversen (Soc.dem.) mener ikke, at Aalborg Kommune overtræder loven i sagen.

- Helt privat ville jeg da heller ikke have en ordre fra oven om, at jeg skulle tage lykkepiller. Det ville jeg ikke synes var i orden. På den anden side har vi også en lovgivning, der siger, at det er en midlertidig ordning at være på sygedagpenge. Hvis der ikke er flere behandlingsmuligheder, så er der heller ikke flere forlængelsesmuligheder, siger Mai-Britt Iversen til P4 Nordjylland.

Per Clausen vil nu have sagen op til debat.

- Jeg vil kræve, at socialministeren øjeblikkeligt griber ind. Lligesom jeg vil bede Aalborg Kommunes Socialrådmand om en forklaring på denne umenneskelige - og formodentlig også ulovlige - praksis, siger sundhedsordføreren fra Enhedslisten.

Forsiden lige nu