Per Clausen: Nej til CO2 lagring

Per Clausen vil samle modstand i Folketinget, så planerne om at lagre CO2 i undergrunden ikke bliver til noget. Foto: arkivfoto

Enhedslisten vil samle modstand mod CO2 lagring i undergrunden.

I dag, fredag, førstebehandler regeringen et lovforslag, der skal tillade lagring af CO2 i undergrunden.

- Lagring af CO2 i undergrunden er en energikrævende, dyr, usikker - ja måske endda farlig løsning. Den står i modsætning til ønsket om at frigøre os for afhængigheden af fossile brændstoffer, siger Per Clausen.

Udmeldingen kommer efter, der var demonstration foran Christiansborg i går med medlemmer af Foreningen "Nej til CO2lagringer" og Danmarks Naturfredningsforening.

Energi koncernen Vattenfal har nemlig planer om, at lagre CO2 i undergrunden under Aabybro. Det er blandt andet det Per Clausen og Enhedslisten vil diskutere i dagens debat i folketinget.
 
-Her vil jeg forsøge at samle et flertal for en afvisning af disse planer. Lykkes det ikke, håber jeg at få klare tilkendegivelser fra de øvrige partier i oppositionens side, sådan at vi med sikkerhed kan slå fast, at et nyt flertal fører til, at der ikke bliver givet tilladelse til lagring af CO2 under Aabybro, siger Per Clausen.

Klima- og energiministerens svar til demonstranterne i går var ikke tilfredsstillende.

-Vi vil analysere det her til bunds. Se om det virker og se på udlandet. Skulle det vise sig, at det er miljømæssigt forsvarligt, ja så skal det så behandles fra sag til sag i folketinget, siger Klima- og energiminister Lykke Friis (V).

Forsiden lige nu