Containerbrand og spritbillister i Aalborg

Nordjyllands Politi har haft masser at se til i weekenden.

Containerbrand i Aalborg Øst igen

En påsat brand i en container på Blåkildevej i Aalborg Øst i nat har igen gjort områdets beboere utrygge.

Politiet fik en anmeldelse fra en beboer kort før klokken fire natten til søndag. En container stod i brand og tre mænd var blevet set i løb fra stedet.

Politiet vil gerne have oplysninger, hvis andre har bemærket noget omkring containerbanden omkring nummer 39 på Blåkildevej. De tre mænd er sparsomt beskrevet som yngre, mørke i huden, iført mørkt tøj og ca. 180 cm høje.

- Vi har haft mange containerbrande i det kvarter, og det er træls, at folk nu igen skal til at have en utryg hverdag, fordi nogle bliver ved med at påsætte brande, siger vagtchef i Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen.

Spritbilister taget i Aalborgs midtby

Færdselspolitiets aktion i Aalborgs midtby i nat resulterede i , at der blev taget fire spritbilister. Aktionen varede fra kl. 2 til kl. 9 i morges.

- Det er forholdsvis få på en sommernat i en weekend midt i byen, siger politiet.

Sammenlagt blev 14 personer taget i hele det seneste døgn for at have kørt med spiritus eller narko i blodet i Nordjyllands politikreds. Det tal er til gengæld hverken større eller mindre end normalt.

Litauer i retten for tyveri

En 26-årig litauer bliver i dag fremstillet i retten i Hjørring og sigtet for et indbrud i en villa i Tversted den 30. marts. Det var Sydøstjyllands Politi, der anholdt manden i går. Ud fra dna-spor, som han efterlod sig i villaen i Tversted, var det muligt at fastslå, at den anholdte var indbrudstyven fra dengang.

Politiet har begæret den 26-årige litauer varetægtsfængslet. Han er kendt af politiet i forvejen. Han har ingen lovlig tilknytning til Danmark, og man frygter, at han stikker af igen, hvis han bliver løsladt efter retsmødet i dag.