Fætter BR og legetøjskoncernen TopToy overtages formentlig af Salling Group

00:31

Nordjyske Coolshop havde afgivet bud og meldt sig interesserede i at indgå forhandling om dele af boet efter TOP TOYs konkurs, men det endte i stedet med at blive Salling Group, der overtager Fætter BR og Toys 'R' Us' varelager.

1 af 2

Coolshop-ejer undrer sig: Vi blev slet ikke kontaktet af kurator

Jacob Risgaard, indehaver af netbutikken Coolshop og en række fysiske legetøjsbutikker Kids-Coolshop, kommer ikke til at overtage nogle af de lukkede Fætter BR-butikker. Det bliver Salling Group, der overtager.

Det undrer Jacob Risgaard, at hans bud på at overtage den konkursramte legetøjskæde tilsyneladende slet ikke har været inde i overvejelserne hos kurator.

- Jeg er i hvert fald ikke blevet kontaktet. Og det er da mærkeligt, når man sender et åbent bud til kurator og dermed er åben for forhandlinger i forhold til pris, siger Jacob Risgaard til TV2Nord og tilføjer, at det for ham at se er underligt, at man på den måde som kurator tilsyneladende ikke har været interesseret i at få den højeste pris.

Læs også Coolshop vil overtage Fætter BR-butikker

Det er Salling Group, der køber TOP-TOY’s samlede danske varelager samt BR’s IP-rettigheder i Danmark. Salling Group, der blandt andet står bag kæderne Bilka, føtex, Netto, Wupti.com og Salling Stormagasiner, har indgået aftale med kurator i den konkursramte TOP-TOY-koncern om køb af varelager og IP-rettigheder.

Jacob Risgaard er nu klar til at kampe op mod Salling Group, og den nordjyske direktør vil nu i stedet skrue ekstra op for de eksisterende Kids-Coolshop.

- Det har nu hele tiden været meningen, at vi vil sætte fart på, men nu skruer vi op tidligere end beregnet. For jeg synes, det er vigtigt, at børn kan købe legetøj i fysiske legetøjsbutikker, hvor de kan prøve, lege og opleve. Så legetøj ikke bare er noget, man kan hive ned af hylden i et supermarked, siger Jacob Risgaard. 

Han meddelte kort tid efter Fætter BR og Toys’R’Us er gået konkurs, at han var interesseret i at overtage nogle af de nu lukkede Fætter BR-butikker.

Men sådan skulle det ikke gå. 

Coolshop har i forvejen ni butikker landet over med legetøj i butikkerne, der bærer navnet Kids Coolshop. 

- Det har været en del af vores strategi fra starten af, at Kids Coolshop-konceptet skal være landsdækkende. Det er det allerede, men det skal også være lokalt-landsdækkende, så man ikke har alt for langt til en stor butik, fortæller Jacob Risgaard. 

Kids Coolshop har butikker i:

  • Frederikshavn
  • Aalborg
  • Silkeborg
  • Aarhus
  • Horsens
  • Odense
  • Svendborg
  • Køge
  • Vordingborg

De butikker, som Jacob Risgaard ønskede at overtage, ville blive en del af den kæde af fysiske butikker, som Coolshop lancerede den 19. januar 2017 under navnet Kids Coolshop. Dengang valgte fem butikker at træde ud af samarbejdet med Legekæden for så at begynde et samarbejde med Coolshop.

Siden er der kommet flere butikker med i samarbejdet, så der i dag er ni butikker på landsplan hvoraf to ligger i Nordjylland. Det er selvstændige købmænd, der driver Kids Coolshop, men de får deres varer fra Coolshop.

Selskabet, der stod bag Fætter BR og Toys'R'Us, Top-Toy, blev erklæret konkurs den 28. december.

Administrerende direktør i Salling Group Per Bank siger om aftalen mellem kurator i TOP-TOY og Salling Group:

- Der er tale om en strategisk vigtig aftale for Salling Group, da konkurrencen på legetøjsmarkedet er markant forstærket de seneste år. Med aftalen sikrer vi, at legetøj fortsat er en vigtig del af kundernes indkøbsmuligheder i de fysiske butikker i hele landet, og at legetøjssalget ikke alene flytter over på udenlandske webshops. Hvordan BR-brandet på sigt vil blive anvendt, har vi ikke taget endelig stilling til endnu.

Aftalen betyder, at Salling Group alene overtager varelager samt IP-rettigheder. Salling Group køber dermed ikke den samlede virksomhed, og aftalen omfatter således ikke overtagelse af fysiske butikker eller medarbejdere.

- Det er beklageligt, når kompetente medarbejdere i branchen mister deres arbejde efter butikslukninger. Med 1500 ledige jobs i Salling Group er der forhåbentlig muligheder for mange af TOP-TOY’s dygtige medarbejdere hos os. Indtil da sikrer vi med denne handel, at rettighederne til et hæderkronet dansk brand forbliver på danske hænder, siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

Salling Group har orienteret Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om handlen.

00:31

Nordjyske Coolshop havde afgivet bud og meldt sig interesserede i at indgå forhandling om dele af boet efter TOP TOYs konkurs, men det endte i stedet med at blive Salling Group, der overtager Fætter BR og Toys 'R' Us' varelager.

Luk video