Coolshop lægger tyv på internettet igen

Med byrettens ord for at det ikke var ulovligt, og datatilsynets ønske om at se videoen, har Coolshops ejere endnu engang lagt videoovervågning af en indbrudstyv på deres hjemmeside.

- Vi har rettens ord for, at det er lovligt, siger medejer af Coolshop Jacob Risgaard til Nordjyske.dk.
I en historisk og principiel dom frifandt Retten i Aalborg i sidste uge pure Entertainment Trading ApS alias Coolshop for at have offentliggjort et videoklip med en indbrudstyv fra et overvågningskamera på firmaets hjemmeside. Det var første gang at en retsinstans slog fast, at det i visse tilfælde er lovligt at offentliggøre videoovervågningsbilleder, hvor en kriminel er i fuld gang med at forøve indbrud. Retten lagde vægt på at tyvens hoved var dækket til og ikke kunne genkendes.

- Nu har vi lagt tyveknægten ud igen som reaktion på anmodningen fra Datatilsynet om at se videoen, siger medejer af Danmarks største forhandler af computer-og konsolspil, Jacob Risgaard og tilføjer:

I januar blev Coolshop meldt til politiet for at krænke persondataloven, ved at lægge overvågningsbilleder af en indbrudstyv på internettet. Det kræver nemlig tyvens samtykke, før man offentliggør billederne.