LIGE NU:

Corona har sat en stopper for Annys nytårstradition

Et forbud mod højskoleophold mellem jul og nytår gør, at mange faste deltagere må finde andre måder at holde nytårsaften på. En af dem er Anny Møller Pedersen, som har kunnet lave andre planer, men det er ifølge forstander på Vrå Højskole ikke en mulighed for alle.

Da de nye corona-restriktioner trådte i kraft den 9. december, fulgte et forbud mod at starte nye kurser på folkehøjskoler over julen og nytåret. Dermed bliver der ikke noget ugekursus over nytåret, der skulle have budt på middage, udflugter, foredrag og nytårsaften.

Anny Møller Madsen skulle have været på højskoleophold ved nytåret, og hun er meget ærgerlig over, at det ikke kan lade sig gøre.

- Det er altså en tradition for mig, som simpelthen er så hyggelig. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget jeg hygger mig med det. Og jeg glæder mig til det hele året, fra… ja, hele året igennem. Så det er en streg i regningen. Men man kan jo ikke være bekendt at pive over det, siger Anny Møller Madsen.

Højskoleforstander ærgrer sig

Pia Schnoor er forstander på Vrå Højskole, og hun er lige som Anny Møller Madsen ærgerlig over ikke at kunne tage imod både nye og faste deltagere.

- For nogle af dem er det den eneste gang om året, de er afsted. For nogle handler det om at få nye traditioner. For nogle handler det om, at de har mistet en ægtefælle og ikke vil sidde alene, og for nogle handler det bare om at komme på højskole, fordi det er det, de gerne vil, siger Pia Schnoor.

Hun fortæller, at mange af de tilmeldte ikke har lige så gode muligheder som Anny Møller Madsen for at stable andre muligheder på benene, og det medfører ifølge Pia Schnoor en frygt for at komme til at føle sig ensom.

- Jeg kan mærke, den fylder meget for mange. Mange af vores nytårskursister er mellem 60 og 80, og et fylder meget for dem, for de har skabt nogle traditioner for at tage på højskole, og nytårsaften er et tidspunkt, hvor folk har traditioner. Jeg har også snakket med nogen, der sagde: Det er der ikke noget at gøre ved. Jeg ser fjernsyn, og så glæder jeg mig til næste år, siger Pia Schnoor.

Anny Møller Madsen er selv blevet ramt af følelsen af ensomhed, men det er ikke noget, hun lader sig styre af.

- Det har da været i baghovedet. Helt sikkert. Men så begynder jeg at snakke lidt fornuft med mig selv, når jeg begynder at få ondt af mig selv og tænker: Argh, det kunne jo også være værre det hele. Vi skal jo have det her overstået, siger Anny Møller Madsen.

For Anny står nytårsaften på champagne og hummer med naboer og et vennepar, som hun ser frem til.

- Jeg er så heldig, at jeg ikke kommer til at sidde alene. Men skulle det have været, så havde jeg klaret det fint. Det kan jeg godt, siger Anny Møller Madsen.

Et godt råd fra Den Sociale Skadestue, hvis du skal sidde alene

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden