LIGE NU:

Coronaliv: Alenetid kan også være godt

55-årige Maibrit Post har succes som dansktopsanger, men hvad hjælper det i en coronatid, når man ikke må synge og optræde.

Maibrit Post åbner hoveddøren iført blåt mundbind, så man kun aner de smilende øjne.

- Velkommen! Jeg skal nok holde afstand og kom indenfor. Der er kaffe og fastelavnsboller, hvis I må få det? 

Ingen tvivl om, at vi er velkomne. Maibrit er et meget socialt menneske, der elsker fest og farver og at optræde. Men det satte nedlukningen i 202 en brat stopper for:

- Det var træls, når det var sådan, at der kom en masse aflysninger, når man havde noget i gang, man gik og glædede sig til. 

received_700147910481513

Hun havde lavet programmer og skulle ud at synge. Hun havde glædet sig - men det satte coronaen en brat stopper for, og derfor måtte Maibrit Post blive hjemme i lejligheden i Aalborgs Vestby. Her er hun opvokset, og her føler hun sig hjemme. Lige for tiden bor Maibrits voksne datter der også, mens hun færdiggør sin uddannelse som tjener. Men selv om Maibrit hygger sig i sin lejlighed, så savner hun at komme ud og optræde på plejehjem og til private fester – for det har der ikke været for meget af i corona-året 2020, hvor større forsamlinger ikke har været tilladt.

Maibrit Post opnåede ellers også i slutningen af 2020 at blive kåret som vinder af DR Dansktoppens Årskavalkade med hendes version af sangen ”Her i vores hus” – et højdepunkt, der, for Maibrit, er den hæder og anerkendelse, hun har håbet at få, siden hun kvittede jobbet som postbud for at hellige sig dansktopsangene.

På med mundbind og håndspritten

Selv om Maibrit Post ærgrer sig over, at hun ikke har kunnet optræde og synge så meget i 2020, så har hun fuld forståelse for restriktionerne og regeringens ønske om at undgå smittespredning. Derfor tager Maibrit Post også altid mundbind på, når hun er udendørs, ligesom hun gerne påtaler det, hvis andre ikke har mundbindet på.

Selv holder hun sig helst fra de store indkøbscentre, og holder ofte vejret, når hun passerer andre. Maibrit har nemlig i sit tidligere arbejdsliv som postbud ofte været plaget af lungebetændelse, så hun føler sig sårbar og udsat. Det samme gør de venner, som Maibrit har i sin boble, så de passer på hinanden for at undgå at blive smittet. 

Karaoke fra hjemmekontoret

Synge kan Maibrit Post ikke lade være med, men nu foregår det for det meste derhjemme i stuen:

- Lige nu, der har jeg min elskede YouTube, hvor jeg kan øve karaoke. Der findes mange sjove karaokesange. Og så kan jeg jo også øve på mit eget. Jeg har ikke været så flink til at få det gjort godt nok – det der af mit eget. Man skal igennem repertoiret, fortæller Maibrit, der også er begyndte skive egne sange og melodier.  

Nye interesser og alenetid

Når man ikke kan komme ud og optræde med sine dansktopsange, er der pludselig en del timer i døgnet, der skal fyldes ud med noget andet. I Maibrits tilfælde har det afstedkommet især to nye interesser: Lange gåture og det gamle Aalborg. Ofte hænger de to ting sammen.

IMG_7124

Maibrit elsker at gå lange ture ude i naturen og gerne i området omkring Østerådalen, hvor hun også tilbringer sommeren i sit kolonihavehus. Andre gange går hun rundt i Aalborgs gader og forstæder og kigger ind i eksempelvis baggårde. 36 kilometer stod den på en dag. 22 kilometer en anden dag, men så kan Maibrit også godt mærke det i kroppen bagefter. 

Andre gange sætter hun sig foran fjernsynet og tuner ind på TV2 Nords hjemmeside, hvor hun ynder at se udsendelser med arkivmateriale fra "Det Gamle Aalborg". 

- Alt det ville jo ikke være sket, hvis ikke jeg havde haft så megen alenetid pludselig, fortæller Maibrit.

Efter corona

Selv om Maibrit Post har lært at sætte mere pris på sin alenetid, så er og bliver hun et meget socialt menneske, der elsker fest og farver. Derfor tøver hun heller ikke, når hun bliver spurgt om, hvad hun som noget af det første vil gøre, når verden en gang igen er coronafri: 

- Åh! Jeg tror, vi skal have fat i et forsamlingshus, hvis de er til at opstøve. Og så tror jeg bare, der skal holdes en mægtig stor fest, hvor vi kan få lov til at give hinanden et kram. Og så selvfølgelig lave noget god mad. For man tænker jo over det, ikke? Hver gang man serverer noget. Fordi man skal jo ikke bare stille det frem som sådan en stor buffet mere, vel? Det gør man heller ikke!  

Se hele programmet med Maibrit Post herunder eller vælg et andet afsnit i serien HER.

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

ud ad døren disc golf thumb

play TV: Kom med ”Ud ad døren” til disc golf

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

Til forsiden

Til forsiden