LIGE NU:

Coronapresset økonomi: Fjord Line varsler fyringer

Som konsekvens af coronakrisen varsler Fjord Line fyringer. Færgeselskabet, der sejler fra Hirtshals til Norge, vurderer, at cirka 200 vil blive opsagt og forbereder sig på en fremtid med yderligere besparelser.

Da coronaen ramte i marts, måtte Fjord Line indstille sine ruter mellem Hirtshals og Norge. 

Tirsdag meldte færgevirksomheden ud, at de som konsekvens af covid-19, må afskedige cirka 200 medarbejdere.

- Nu forbereder vi os på, at det kan tage lang tid, før vi er tilbage til normal drift, siger Rickard Ternblom, CEO i Fjord Line.

Fjord Line forbereder sig på, at effekterne af coronavirussen vil vare længe. Selv om likviditeten er sikret, sætter selskabet nu gang i store udgiftsreduceringer. Det vil også indebære opsigelser og hjemsendelse af personale.

quote Op mod 200 personer vil blive permitteret eller opsagt. Udgiftsreduktioner er det eneste som hjælper når indtægterne falder så dramatisk som det vi har oplevet de sidste måneder.

Rickard Ternblom, administrerende direktør, Fjord Line

- Tal fra perioden marts til august i år viser, at selskabet har været hårdt ramt med en nedgang i lønsomhed sammenlignet med 2019 på hele 80 procent. Bookingerne er nu kun en brøkdel af det vi normalt har på dette tidspunkt. Nu forbereder vi os på, at det kan tage lang tid før vi er tilbage til normal drift, siger Rickard Ternblom.

Sikret likviditet

Effekten af tiltagene som blev gjort før sommeren med kontantstøtte, refinansiering, intern omstilling og ejer kapital, er beregnet til 700 millioner kroner i positiv kontantstrøm for 2020, og sikrer driften gennem dette år. Selskabet mener det viser at ejerne, banker, långivere og andre leverandører og samarbejdspartnere har stor tro på forretningsmodellen og de langsigtede målsætninger.

Kraftig effektivisering af driften

- Det er dog meget vanskeligt at forudse længden på krisen, noget som kræver at vi sætter i gang yderligere tiltag. Selv med myndighedernes udvidede permitteringsregler, kompensationsordninger og lånegarantiordning, kommer vi ikke udenom at de ansatte vil blive berørte. Op mod 200 personer vil blive permitteret eller opsagt. Udgiftsreduktioner er det eneste som hjælper når indtægterne falder så dramatisk som det vi har oplevet de sidste måneder, siger Rickard Ternblom.