Foto: Kim Christiansen (Arkiv)

Cykelfest i Aars

Aars centrum var torsdag aften forvandlet til Vesthimmerlands svar på Champs-Élysées.

Aars var torsdag aften fuld af cykelfans, der var mødt op for at overvære det tredje Sparekassen Himmerland Grand Prix. Mange af de store cykelnavne havde også fundet til Aars, blandt andet de to Saxo Bank-Sundgard-ryttere Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv, der før løbet var udråbt som favorit.

Det blev dog ikke Michael Mørkøv, der løb med sejren - i stedet var det Chris Anker Sørensen, der vandt løbet efter at have været i udbrud under det meste af løbet sammen med Daniel Holm Foder og Michael Valgren fra Glud & Marstrand samt Jonas Aaen fra Saxo Bank-Sungard.

- Det var ikke en let sejr. Det er altid hårdt at køre her. Jeg har kørt løbet de sidste to år, og selvom bakken ikke er så hård, så bliver det hårdt, når man kører op ad den så mange gange. Men det var godt for selvtilliden med en sejr, sagde Chris Anker Sørensen efter løbet.

Hjemmeholdet Team Concordia Forsikring Himmerland var hårdt ramt af sygdom. To af rytterne måtte udgå før løbet, og sidste års vinder Rasmus Guldhammer, der skiftede i denne sæson til Team Concordia, var også syg. Han måtte opgive halvvejs inde i løbet.

- Pludselig gik luften af ballonen. Jeg kan godt mærke, at jeg ikke er på toppen. Nu prøvede jeg, men desværre lykkedes det ikke, sagde Rasmus Guldhammer efter løbet. 

Den tidligere Team Concordia-rytter Daniel Foder, der nu kører for Glud  & Marstrand fik en andenplads, og Jonas Aaen fra Saxo Bank-Sungard kom på tredjepladsen.