Cykelløb saboteret

02:18

1 af 2

Endnu en gang er nordjyske mountainbikere blevet groft chikaneret af ukendte gerningsmænd.

I går blev blev et motionscykelløb i Saltum med flere hundrede deltagere saboteret. Blandt andet skiltene, der skulle vise vej, blev stjålet.

Da mountainbikerytteren, Morten Sørensen fra Cykelklubben Møllehjulet i Pandrup, i går satte sig i cykelsadlen for at være med i det 43 kilometer lange Saltum Klassikeren, udviklede det sig til lidt af et mareridt for ham og mange andre af de næsten 400 deltagere.

- Jeg mødte mange, der var kørt forkert, og som så helt opgav at gennemføre løbet. Det var virkelig synd. Især for dem, der kom langvejs fra, siger Morten Sørensen til TV2/NORD.

Arrangøren af løbet havde i år ellers gjort sig umage og købt helt nye skilte, der skulle anvise ruten.

- Mange skilte var flyttet, så de viste den stik forkerte vej. Andre skilte var simpelthen blevet stjålet, siger ruteplanlægger Erik V. Larsen fra Saltum Trim.

Ikke nok med at skiltene var fjernet. Der var også lagt forhindringer ud på ruten.

- Der var lagt træstammer på tværs af ruten. Der er åbenbart nogen, som vil sabotere vores arrangement, fordi de vil have skoven for sig selv, siger Michael Heden, der er afdelingsformand i Saltum Trim.

Tidligere på året var den gal i Tornby Klitplantage. Først i marts havde nogen smidt sømfælder ud på stierne for at chikanere mountainbikerne, der - ligesom i mange andre nordjyske skove - er kommet mange flere af de senere år. I takt med at motionsformen er blevet stadig mere populær, og åbenbart også til irritation for andre, der bruger skoven.

Ruten til den den 16. udgave af Saltum Klassikeren var ellers blevet godkendt af både Jammerbugt Kommune og Politiet, men løbet blev så ødelagt, at tidtagningen blev suspenderet, og der blev trukket lod om præmierne.

Næste år vil Saltum Trim sætte vagter ud på ruten.

Forsiden lige nu