Venstre lover nu bedre dækning - både på computeren og mobiltelefonen. Foto: Johnni Isaksen

Dækning på vej til Udkantsdanmark

Nye løfter fra Venstre kan være løsningen på Nordjyllands mange mobilhuller.   

Valgkamp er lig med løfter, og nu garanterer et nyt et af slagsen bedre dækning i hele landet.

Det er det nordjyske medlem af folketinget, Torsten Schack Pedersen, der i kampen for genvalg til Tinget, nu lover fuld dækning af hele Danmark med mobilt bredbånd inden udgangen af 2014. Hastigheden på det lovede bredbånd skal være mindst 10 MB/s.

- Dele af Danmark er ikke godt nok dækket af mobilt bredbånd. Små erhvervsdrivende, borgere og turister oplever tit at blive smidt af det mobile bredbånd, når de bevæger sig uden for de store byer. Bedre mobilt bredbånd skaber bedre rammer for erhvervsudvikling, som er afgørende for fremtiden for et Danmark i balance. Vi har forbedret mulighederne for, at virksomheder kan udvide deres fysiske rammer, men vi skal også styrke de elektroniske, siger teleordfører for Venstre, Torsten Schack Pedersen.

TV2/NORD bragte søndag historien om, hvordan flere områder i det nordjyske er uden for dækning, men nu vil Venstres nye løfte også komme de såkaldte mobilhuller til livs. Venstre vil give teleselskaberne hurtigere mulighed for at sætte master op til både telefoni og bredbånd.

Står det til Venstre, skal teleselskaberne ikke længere have en byggetilladelse, men i stedet kunne nøjes med en anmeldelse til kommunen. Kommunen har så 14 dage til at gøre indsigelser, hvis de ikke vil tillade de nye master.
 
I dag tager det 12 - 14 måneder fra en mobiloperatør ønsker at lave dækning i et bestemt område, til de har fået alle aftaler og tilladelser på plads, og masten er bygget.

- Venstre vil lave en form for "fast-track" for etablering af nye master, så vi kan sikre, at alle del af landet får adgang til den mobile fremtid, skriver Torsten Schack.