Jernbanen ved Brønderslev. Strækningen Aalborg-Frederikshavn er lukket på grund af kraftig regn. Foto: Michael Bo Rasmussen/Michael Bo Rasmussen / Baghuset

Dæmnings-skred stopper tog

Det voldsomme regnvejr har ødelagt togstrækningen mellem Hjørring og Frederikshavn så meget, at der vil gå dage, før der igen kan køre tog.

Lørdag eftermiddag tog Banedanmark på inspektion for at vurdere skadernes omfang på togstrækningen mellem Hjørring og Frederikshavn -og det ser ikke godt ud.

- Skaderne lige præcis her på strækningen er ret omfattende, vi har cirka seks dæmningsskred, fortæller Søren Boysen, direktør i teknisk drift, Banedanmark, til TV2/Nord.

Togene har stået stille, siden det voldsomme regnvejr. Allerede i torsdags var Banedanmark ude for at se på skadernes omfang, men på grund af den høje vandstand kunne man først begynde med reparationsarbejdet i weekenden.

Banedanmark har hyret lokale entrepenører og maskineri for at få udbedret skaderne, så togdriften kan genoptages. Men hvornår det sker, er uvist.

- Vores forventning er at togene kan køre igen i næste uge. Hvornår det præcist bliver, vil vi gerne give en prognose på på mandag, siger Søren Boysen.

Også på strækningen mellem Aalborg og Hjørring har togene stået stille efter regnvejret. Her blev driften dog genoptaget lørdag.