LIGE NU:

Dagen derpå for Løkkes kritikere

De nordjyske kritikere af Lars Løkke Rasmussen sunder sig ovenpå gårsdagens hovedbestyrelsesmøde.

Flere nordjyske folketingsmedlemmer for Venstre har i de seneste dage undsagt formand Lars Løkke Rasmussen og trukket deres støtte til ham. Efter hovedbestyrelsesmødet i går står det klart, at Lars Løkke bliver som formand.

- Jeg har kritiseret Lars Løkke og bedt ham forlade formandsposten, og det står jeg ved. Men når en enig hovedbestyrelse siger, at de har tillid til Lars Løkke, så har jeg det også, siger Karsten Lauritzen fra Venstre.

Preben Bang Henriksen var den første til at trække sin støtte til Lars Løkke Rasmussen. Han har truet med at forlade partiet, hvis ikke formanden enten går eller fremlægger de bilag, som har startet hele sagen.

- Det holder jeg fast i. Jeg respekterer Hovedbestyrelsens beslutning, men jeg mener stadig, at han bør fremlægge all bilag, så der ikke er noget at være i tvivl om, siger Preben Bang Henriksen

Også Torsten Schack Pedersen kritiserede sin formand op til hovedbestyrelsesmødet, men han har fået håndslag på, at det ikke får konsekvenser for fremtidig politisk karriere.

- Det blev helt klart understreget på gruppemødet i dag, at der ikke er nogen, som skal straffes ovenpå det her, og det tror jeg på, siger Torsten Schack Pedersen.