LIGE NU:

Daisy Nielsen bedst af alle ved EM

Anført af 14-årige Daisy Nielsen, Frederikshavn Golf Klub, klarede Danmark sig lige akkurat videre til medaljeslutspillet ved EM for pigehold (op til 18 år) i Skotland. Danmark sluttede kvalifikationen på ottendepladsen.

Det betyder, at de rød-hvide i morgen møder vinderne af kvalifikationen, England, i EM-kvartfinalerne.

Daisy Nielsen strøg individuelt helt til tops efter runder i 72 og 71 slag (samlet 1 under par). Tjekken Katerina Ruzickova og Daisy Nielsen var de to eneste spillere, som gik under par.

Daisy Nielsen er suverænt den bedste dansker. Hun er hele ni slag bedre end sin nærmeste landsmand.

Frederikshavn Golf Klub har også en spiller med på drengelandsholdet, der er i Slovenien for at forsvare den guldmedalje, som holdet for et år siden vandt i Rold Skov.

Lucas Bjerregaard brugte 72 slag (1 under par) i dag. Det rakte til en placering som nr. 42 i feltet på 120 spillere. Uvejr betød, at første runde blev aflyst i Slovenien. Alene onsdagens 18 huller afgjorde, hvilke otte hold der skulle kæmpe videre om medaljerne.

Danmark, England og Spanien lå helt lige i kampen om de to sidste pladser i slutspillet, og heldigvis for Danmark og England trak Spanien det korteste strå. Det betyder, at de danske drenge - ligesom pigerne - slutter kvalifikationen på ottendepladsen. Danmark møder Sverige i EM-kvartfinalerne i morgen.