Foto: TV2 Nord

02:27

En brystforstørrelse eller måske en reduktion. Hver syvende nordjyske kvinder ønsker sig nye bryster, og det er Danmarksrekord.

1 af 2

Danmarks-rekord: 26.000 nordjyske kvinder overvejer nye bryster

Nordjylland er det sted i landet, hvor flest kvinder går med tanker om en brystoperation. Hver syvende går med tanker om at lægge sig under kniven.

Et løft. En forstørrelse. En formindskelse. Mulighederne er mange, når det kommer til brysterne, babserne og gajolerne, og de nordjyske kvinder er dem, der går med flest tanker om at gøre noget ved melonerne. 

Hele 26.000 nordjyske kvinder overvejer, om en kirurg skal gøre noget ved melonerne. Det viser en undersøgelse, som er lavet for Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery. Det svarer til hver syvende nordjyske kvinde. 

– Interessen overrasker mig ikke. Anti-age kosmetiske behandlinger og plastikkirurgi er i dag ikke kun forbeholdt de få, men også noget, som din nabo får lavet. Vi ser på alder på en ny måde. Det er bare et tal, og dét, som virkelig betyder noget, er, hvordan vi føler os indeni, siger Charlotte Weile, der er plastikkirurg hos Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery i Aalborg.

Det er dog langtfra alle, der går efter en større barm med store implantater. Brystløft til mødre og brystforstørrelser med eget fedt er noget af det, de fleste vælger. 

Læs også Ny forening for smertepatienter: - Det kan måske få tingene til at lysne

Men uanset om man går efter større nødder eller yngre udseende forlygter, er det noget, som optager rigtigt mange nordjyske kvinder i det daglige. Det mærker de tydeligt hos Blondehuset i Løkken. 

- Så starter ens dag bare bedre, når man har kigget sig i spejlet, og man er tilfreds med det, man ser, siger Sabrina Bøje, der hver dag betjener mange kunder i butikken. 

- De er der jo, og de bliver vist frem, supplerer hendes kollega Rikke Katrine Kristensen. 

På klinikken oplever de, at det er alle aldersgrupper, der kommer ind for at få rettet deres boobies. 

- Vores kunder er fra 18 til mere end 80 år. Nogle kan ikke lide at se sig selv uden tøj på eller tage tøjet af foran en kæreste, siger Charlotte Weile fra Aleris-Hamlet, hvor man hvert år opererer tusindvis af kvinder. 

02:27

En brystforstørrelse eller måske en reduktion. Hver syvende nordjyske kvinder ønsker sig nye bryster, og det er Danmarksrekord.

Luk video

Læs også Kloak og spildevand på skoleskemaet: - Det lugter af lort!