LIGE NU:

Danpels i Aars laver aftale med fagforening

Den nordjyske virksomhed, Danpels har i dag skrevet under med fagforeningen 3F. Det var dog ikke en aftale, der blev fejret.

En underskrift med 3F betyder hårde tider for mink-pelser-firmaet, Danpels i Aars.

- Vi har ikke haft noget valg. Det kommer til at betyde, at vi er nødt til at sætte prisen på pelsning op, så vores arbejde ikke længere kan svare sig, siger Ejer af Danpels, Franz Struntze.

Han frygter, at en prisstigning kan betyde, at udlandet og især Polen bliver et mere attraktivt sted at få sine mink pelset.

- Min største frygt er, om vi kan være konkurrencedygtige over for udlandet, siger han.

Det kommer til at koste virksomheden 4 millioner kroner ekstra i løn om året. Og med den nye overenskomst kan Danpels ikke længere producere, som de plejer.

- Jamen både lørdag og søndag skal vi betale 270 kr i timen, så vi er nødt til at holde lukket de dage. I stedet for at pelse 1.000.000 kan vi kun pelse 800.000. Vi taber altså ca. 20 procent på det her, siger Franz Struntze.

Danpels leverer pelsene til et auktionshus i København. Og selvom de godt ville tage imod de nordjyske skind, uden en kontrakt med 3F, så måtte de ikke. For auktionshuset fik at vide, at de blev lukket, hvis de tog imod pelsene.

Direktør Franz Struntze håber, at minkfarmerne vil blive ved med at handle hos ham.