Dansk Folkeparti giver studerende mad på bordet

De nordjyske studerende kan ånde lettet op. Dansk Folkeparti vil ikke være med til at skære de studerendes SU ned fra seks år til fire år, som regeringens skattekommission ellers har anbefalet.

Studentersamfundet og studerende på Aalborg Universitet havde forberedt sig på smalkost. Men nu bliver der tilsyneladende alligevel råd til mad på bordet i hele studietiden.

- Nu håber jeg at vi kan koncentrere os om vores uddannelser, i stedet for at tænke på de økonomiske forringelser vi var stillet i udsigt, siger Jonas Iversen, der er uddannelsespolitiskordfører for Studentersamfundet.

Regeringens skattekommission har anbefalet at SU'en skal sættes ned fra seks til fire år. Dermed ville de studerende selv skulle finansiere det sidste år af deres kandidatuddannelse. Forslaget ville spare 700 millioner kroner, men det vil Dansk Folkeparti ikke være med til. Det betyder at der er et flertal imod forslaget udenom regeringen.

- Vi synes de studerende skal have gode forhold. Hvis vi gerne vil have flere til at tage en uddannelse, så skal der også være gode forhold. Da SU'en blev indført så vi at flere socialt dårligt stillede tog en længere uddannelse. Det risikerer vi at sætte over styr ved at forringe SU'en.

Studentersamfundet har arrangeret en demonstration mod forringelserne på torsdag. Demonstrationen er nu aflyst og erstattes med en fest.

Forsiden lige nu