02:20

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Dansk Folkeparti vil ikke alligevel

I morgen er der anden behandling på Region Nordjyllands budgetaftale for 2015. Men nu trækker Dansk Folkeparti deres stemme.

Den 8. september skrev Dansk Folkeparti under på et ja til Budgetaftalen 2015. Nu trækker de deres stemme inden anden behandling tirsdag.

- Det er en intern uenighedhed. Vores gruppeformand har sagt ja, men det har vi andre ikke, så der er sket en misforståelse. Vi er gået til valg på, at vi vil forbedre akutberedskaberne. Derfor er vi nødt til at trække vores stemme, siger Kristoffer Hjort Storm(DF), der er medlem af udvalget for det Specialiserede Socialområde.

Det er på grund af Regionsrådets beslutning om at afskaffe akutbilen i Skagen, at Dansk Folkeparti trækker sig.

- Vi går op i et trygt Nordjylland, og vi kan ikke stå inde for, at der skæres i beredskaberne. I Skagen er der for eksempel mange turister om sommeren, så går det ikke at afskaffe akutbilen, siger Vivi Jensen(DF), der sidder i udvalget for kvalitet og patientsikkerhed.

Efter første behandling af Budgetaftalen mødte beslutningen om at fjerne akutbilen stor modstand. Skagbo Poul Jakobsen overdragede en protestindsamling med 5339 underskrifter til regionsrådsforman Ulla Astmann.