Foto: TV Midtvest

Dansk motocrossmester død efter styrt under træning

En af Danmarks bedste motocrosskørere døde fredag under et stævne i Tyskland.

Den danske mester i motocross, Kasper Lynggaard, er omkommet under træningen ved et stævne i Dortmund, bekræfter Danmarks Motor Union over for Ritzau. Han blev 24 år.

Unionen har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger, fordi man stadig er i gang med at undersøge ulykken, og der endnu ikke forligger nogle endelige konklusioner i forhold til Kasper Lynggaards dødsfald.

Ifølge hjemmesiden motocrossplanet.nl døde Kasper Lynggaard af hjertestop efter et slemt styrt. Læger forsøgte at genoplive danskeren, men han stod ikke til at redde.

Kasper Lynggaard, der er fra Mors, begyndte sin motorsportskarriere allerede som fireårig. Han blev i september sidste år dansk mester i MX1-klassen ved DM i motocross. MX1-klassen bliver defineret som "Kongeklassen" inden for sportsgrenen. I samme måned kom han på en 14. plads ved VM i motocross 2013.

Han var desuden blandt de nominerede ved Dansk Motorsport Award 2014, der finder sted i Cirkusbygningen i København den 22. januar. Her konkurrerede han i kategorierne "Årets Motocrosskører", "Årets profil" og "Årets MC-sportskører".

/ritzau/