Karla er hospitalsklovn. Her undersøger hun om hun kan se gennem øret på en dreng. Foto: Simon Knudsen, Ritzau/Scanpix

Danske Hospitalsklovne søger nye talenter – er det dig?

Der er stor efterspørgsel på hospitalsklovne, som kan gøre livet lidt lettere for indlagte børn på de nordjyske sygehuse.

Gennem leg, humor og små magiske øjeblikke er hospitalsklovne med til at gøre indlæggelse og sygdomsforløb mere overskuelige for børn, der er indlagt.

Men desværre er der ikke nok, af de sjove klovne på landets børneafdelinger.

Vi oplever en efterspørgsel fra børneafdelingerne, så drømmer man om at blive hospitalsklovn, vil vi meget gerne opfordre til at søge ind på uddannelsen

Direktør, Danske Hospitalsklovne, Kenneth Øhrberg 

Derfor søger Danske Hospitalsklovne nu nye talenter.

- Vi oplever en efterspørgsel fra børneafdelingerne, så drømmer man om at blive hospitalsklovn, vil vi meget gerne opfordre til at søge ind på uddannelsen, siger direktør Kenneth Øhrberg fra Danske Hospitalsklovne.

Danske Hospitalsklovne har allerede uddannet 9 hold hospitalsklovne, og i øjeblikket er der 53 professionelt uddannede hospitalsklovne, der kommer på 33 hospitaler og institutioner, men det er altså ikke nok.

Det er særligt i regionerne Nord, Syd og Sydsjælland, der er mangel på hospitalsklovne.

Sådan bliver du hospitalsklovn

Det kræver både at man har en god portion humor og et komisk talent, hvis man skal være hospitalsklovn, men det handler i lige så høj grad om opmærksomhed og indlevelse i barnets situation.

Læs også Ny forening vil redde udsatte kælegrise

- Som hospitalsklovn er det vigtigt at kunne gribe situationen, skabe kontakt og fornemme hvad barnet er klar til. Det er ikke bare noget man kan. Uddannelse er nøglen til at blive professionel hospitalsklovn, skriver Danske Hospitalsklovne til TV2 Nord.

Hospitalsklovneuddannelsen er en mesterlæreuddannelse, der tager halvandet år. Den består af en blanding af undervisning og træning på uddannelsesmoduler og masser afpraktik på hospitalerne.

- Hospitalsklovnens arbejde er i høj grad præget af ærlighed, opmærksomhed, opfindsomhed, nærhed og en god portion humor, siger Stine Lundgaard, der er uddannet hospitalsklovn.

Der er ansøgningsfrist for hospitalsklovneuddannelsen den 7. december 2018.