LIGE NU:

Danske Minkavlere hejser det hvide flag: - Jeg ser ikke længere mulighed for at redde erhvervet

Hos brancheforeningen Danske Minkavlere står den 7. november som en trist dag. Trods et møde med statsminister Mette Frederiksen må organisationen sande, at aflivningen af mink fortsætter. Det står klart efter dagens pressemøde, som Sundheds- og Ældreministeriet afholdt klokken 16.

Foreningen Danske Minkavlere har siden onsdag, hvor det kom frem at alle mink skulle aflives, kæmpet med næb og klør for at bevare erhvervet.

På dagens pressemøde kom det endelig dødsstød ifølge formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen, der sent lørdag eftermiddag mistede det sidste håb, som han havde at klynge sig til.

- Jeg hører en regering, der holder entydigt fast i sin beslutning. Man er bange for en mulig ny mutation - en cluster 6 type - som kan være farlig. Og den beslutning kan ikke rokkes. Det må vi tage til efterretning. Jeg ser ikke længere mulighed for at redde erhvervet efter dagen i dag. Det er desværre den sørgelige kendsgerning, siger han.

I morges forlangte Danske Minkavlere en udbygget sundhedsfaglig begrundelse for nedlukningen af erhvervet, da flere udenlandske eksperter har udtrykket undren overfor Regeringens ageren. Herefter handlede Regeringen hurtigt, idet Sundheds- og Ældreministeriet indkaldte til pressemøde klokken 16.

- Lad mig først kvittere og sige tak for, at statsministeren hører vores nødråb og forholdsvis hurtigt indkalder til pressemøde igen. Og tak for rosen til erhvervet fra begge ministre på pressemødet. Men jeg må så tilføje, at jeg hører ikke meget nyt her i dag. Det har jeg svært ved at anerkende, siger formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen.

På pressemødet fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke, at alle mink skal være slået ned mandag den 16 november. Og dyrene i Nordjylland forventes at være slået ned endnu tidligere.