LIGE NU:

Danske Spil sætter odds på Fantastiske Fællesskaber

Aalborg Garden er med i opløbet om at vinde Fantastiske Fællesskaber, men ifølge Danske Spils oddssættere er der to fællesskaber, der er større favoritter til at vinde.

TV2 regionerne har brugt sommeren på at finde frem til hver regions mest fantastiske fællesskab, som nu skal dyste mod hinanden om at vinde 100.000 kr. til foreningen. De otte finalister har Danske Spil nu sat odds på.

- Vi ser hele tiden på, hvor vi kan udfordre os selv, så vi ikke kun oddssætter traditionelle sportsvæddemål. Det har vi tidligere gjort med store TV-shows som X Factor og Vild med Dans, og derfor lå det også til højrebenet at sætte odds på Fantastiske Fællesskaber. Mange af os har selv et forhold til foreningerne og er vokset op med dem, og derfor har det da også været lidt ekstra sjovt at sætte odds på noget, som langt de fleste danskere forbinder med positive minder, siger oddsansvarlig Peter Emmike Rasmussen.

Blandt de otte fællesskaber er der ikke en entydig favorit, men lige nu har oddssætterne Jels Vikingespil og Tune IF som favoritter til at vinde konkurrencen.

- Det der karakteriserer Tune IF og Jels Vikingespil er, at det er lokalforeninger, der kommer ud af forholdsvis små landsbyer. Begge foreninger lægger vægt på, at alle aldre kan tage del i fællesskabet i foreningerne. Og derfor er de lige nu vores favoritter til odds 5,50, siger Peter Emmike Rasmussen.

Det betyder dog langt fra, at noget er afgjort. Der er længe til lørdag, og alle otte har forskellige forcer. Det er sms-stemmer, der afgør, hvem der vinder. Derfor kunne man tro, at Aalborg Garden har en fordel frem for de andre nominerede. For de har en stor by i ryggen, men man skal ikke undervurdere opbakningen fra de mindre samfund.

- Aalborg Garden har en god chance for at vinde, men i Aalborg er garden kun en af rigtig mange aktiviteter. Det adskiller dem, fra nogle af de andre finalister. I Bagenkop på Langeland er det for eksempel ”Fiskerbyen Bagenkop”, der er nomineret. Bagenkop er ikke særlig stor, men den her nominering kan få hele lokalsamfundet til at stemme. Det samme kan siges om Mejrup - Det nære i det store og Idestrup og omegns lokalråd ved Guldborgsund. Hvis Idestrup får hele Falster til at stemme på dem, så kan de godt slå en større by som Aalborg, siger Peter Emmike Rasmussen.

Nogle steder er der ikke engang en by, der kan stemme, men så er der andre ting, der kan give folk en anledning til at bakke op om foreningen.

- Forlev Spejdercenter skal vi dog heller ikke afskrive, da der i Danmark er mange, der har en fortid som spejder og har mange gode minder fra den tid og måske selv har været i Forlev Spejdercenter ved Skanderborg. Det samme kan siges om Gospelkoret Amazing på Bornholm, som kan få stor opbakning, hvis de får mobiliseret hele øen til at stemme på sig, siger Peter Emmike Rasmussen.

Jels Vikingespil (TV Syd) og Tune IF (TV2 Lorry) deler lige nu favoritværdigheden med odss 5,50. Aalborg Garden (TV2 Nord), Mejrup (TV Midtvest) og Forlev Spejdercenter (TV2 Østjylland) følger lige efter med odds 6,50. De tre finalister, som Danske SPil tror mindst på, er Gospelkoret Amazing (TV2 Bornholm), Bagenkop Altid i Bevægelse (TV2 Fyn) og Idestrup og Omegns Lokalråd ( TV2 Øst), som alle giver odds 7,00.

Uanset om man spiller på resultatet eller ej, så kan man se finalen i Fantastiske Fællesskaber lørdag 3. november klokken 19.45 på TV2 Nord Salto.

Du kan allerede nu sms-stemme på din favorit. Se alle kandidaterne og læs mere om, hvordan du stemmer her.