LIGE NU:

Danske ulve skal GPS-mærkes

Vilde ulve i Danmark vil over de næste par år blive forsøgt indfanget og GPS-mærket for at skaffe viden om ulvenes udbredelse og adfærd.

Ved hjælp af DNA-test er det flere gange konstateret, at der befinder sig ulve i NOrdjylland, og flere nordjyder har også berettet om at have set ulven med egne øjne. 

Sådan er billedet også i andre dele af landet, og nu tager Aarhus Universitet hul på et projekt, hvor man vil GPS-mærke op til ti ulve for at blive meget klogere på ulvens færden.

Ulve er beskyttet af habitatdirektivet og må som udgangspunkt ikke indfanges, men der kan gives tilladelse til indfangning, hvis det sker som led i forskning, og Aarhus Universitet har nu fået Miljøstyrelsens tilladelse til at indfange og mærke op til ti ulve frem til marts 2020.
 
- Vi ved, at ulven bekymrer mange danskere, især i de områder, hvor ulven færdes. Det kan jeg godt forstå. Derfor er det også rigtig godt, at vi nu får gang i at GPS-mærke ulve. Det vil give os langt større viden om ulvenes adfærd, ikke mindst i forhold til mennesker. Forhåbentlig kan det gøre nogle danskere tryggere, og det kan blive meget nyttigt i arbejdet med forvaltningen af ulve, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (Venstre).
 
Ny forvaltningsplan på vej
Miljø- og fødevareministeren offentliggjorde i juni 2018 en udvidet definition af, hvornår der er tale om en problemulv, der kan reguleres. Vildtforvaltningsrådet arbejder i øjeblikket på en revision af forvaltningsplanen for ulv med den udvidede definition, som forventes at blive offentliggjort i løbet af efteråret.

- Regeringen er opmærksom på de udfordringer, som ulvene giver. Jeg har allerede taget de første skridt til at sikre en mere smidig forvaltning af ulve, der tager højde for, at ulven igen yngler i Danmark. Jeg vil også diskutere EU-reguleringen af ulve med de andre lande i EU, der oplever udfordringer med ulvens tilstedeværelse. Også her er det gavnligt med mere viden om danske ulves gøren og laden, siger Jakob Ellemann-Jensen.

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden