LIGE NU:

Danskerne vilde med campingferie i Nordjylland

Mens campisterne vender tommelfingeren nedad til campingferie generelt i hele Danmark, så går det fremad i Nordjylland. Campingpladsejer forventer stor succes-sommer blandt andet på grund af høje benzinpriser, som får danskerne til at blive i landet

Det går fremad for campingpladserne i Nordjylland. I april måned i år overnattede 151.523 på de nordjyske pladser, mens tallet sidste år landede på 147.255 personer. Dermed går regionen imod tendensen på landsplan.

I april måned i år overnattede 810.395 på de danske pladser, mens tallet var særdeles højere i 2007 med 941.110 overnatninger i april.

På Jambo Vesterhav Camping har de netop haft deres bedste weekend nogensinde, hvor kun 10 pladser var ledige.

- Vi kan virkeligt mærke, at det går fremad, når vi sammenligner med sidste år. Især er det danskerne, som er med til at få tallet op, fortæller ejeren af Jambo Vesterhav Camping Karsten Egelund til TV2/NORD.

Global opvarmning og højere brændstofpriser
Ejeren af Jambo Vesterhav Camping mener succesen vil fortsætte sommeren over og begrunder det med den globale opvarmning, som givere varmere vejr i Danmark. Og ikke mindst de høje brændstofpriser.

- Det koster jo kassen at tage campingvognen med til Italien, derfor vil mange holde ferie på pladserne herhjemme, siger Karsten Egelund til TV2/NORD.