LIGE NU:

Danskernes Parti politianmeldt

Det er landsformanden for SF Ungdom, Carl Valentin, der har politianmeldt Danskernes Parti for racisme.

Politianmeldelsen sker på baggrund af en paragraf i partiets vedtægter, der siger, at man kun kan melde sig ind i partiet, hvis man er af europæisk afstamning.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at Danskernes Parti er et dybt fremmedfjendsk parti. Både når man kigger på deres valgprogram og deres formand, er det tydeligt, hvad de står for. Deres formand er tidligere erklæret nazist, og når de ligefrem skriver sort på hvidt i deres vedtægter, at man kun kan melde sig ind i partiet, hvis man er af europæisk afstamning, føler jeg, at det er min pligt at melde dem for racisme, siger Carl Valentin.

Ifølge Carl Valentin er partiets vedtægter en klar overtrædelse af straffelovens forbud mod diskrimination på baggrund af race samt Den Europæiske Menneskerettighedserklærings artikler omhandlende diskrimination.

- Jeg håber, at Danskernes Parti kommer til at stå til regnskab for deres politik, siger han.

Danskernes parti stiller op i til kommunalvalget flere steder end nogensinde før. Nemlig i Københavns kommune, Sønderborg kommune, Fredericia kommune, Aarhus kommune og Hjørring kommune. De stiller ligeledes op til regionsvalget i fire ud af fem regioner. Blandt andet Region Nordjylland.