LIGE NU:

Dårligt indeklima på flere nordjyske skoler

Folkeskoler i Rebild, Brønderslev, Aalborg, Hjørring og Mariagerfjord Kommune har dårligt indeklima viser opgørelse fra Dansk Byggeri.

Ifølge Dansk Byggeri har Arbejdstilsynet i de første ti måneder af 2018 været på kontrolbesøg 38 gange på nordjyske skoler.

quote Det har dårlig indvirkning på både indlæringen og sundheden.

Peter H. Wagner, Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordjylland.

Det har resulteret i syv reaktioner, hvor skoler er blevet påbudt at rette eller undersøge omfanget af et problem med det samme.

- Det er ikke overraskende, for der er altså rigtig mange gamle skoler, siger Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordjylland, Peter H. Wagner, til TV2 Nord.

Reaktioner kan gå på alt lige fra dårlig ventilation til skimmelsvamp.

- Det er jo hverken godt for elever eller lærere, med høje temperaturer og sågar skimmelsvamp. Det har dårlig indvirkning på både indlæringen og sundheden, forklarer Peter H. Wagner.

Fordyrende

Ifølge Dansk Byggeri er det altså næsten hvert femte besøg fra Arbejdstilsynet, som har medført en vurdering af indeklimaet som dårligt.

Og udover det sundhedsmæssige aspekt er der også et økonomisk perspektiv, mener Dansk Byggeri.

- Vi synes, at det er fordyrende at have skoler, som bliver dårligere og dårligere ud fra et samfundsøkonomisk perspektiv. Vi opfordrer til at skolerne får tingene tjekket. Hvis man lader stå til, så bliver det dyrere i den anden ende, så bliver man måske i sidste ende nødt til at rive ned, fortæller Peter H. Wagner.

Dansk Byggeri og SF har foreslået, at man i Folketinget beslutter at der oprettes en lånepulje bestående af 200 millioner kroner om året, som skal bruges til at forbedre indeklima på skoler.

- Vi oplever, at kommunerne har både lysten og interessen til at forbedre indeklimaet, men at de simpelthen er så pressede på grund af anlægsloftet som regeringen har lagt på dem, siger Peter H. Wagner.

TV2 Nord har i dag også været i kontakt med Arbejdstilsynet, og de oplyser, at de har noteret sig 11 anmærkninger på nordjyske skoler i de første ti måneder af 2018.

Anmærkningerne kan være af meget forskellig karakter lige fra mangelfuld udsugning i et lokale til skimmelsvamp.