LIGE NU:

De her nordjyske politikere forlader Folketinget

Efter onsdagens valg er der uddelt 19 mandater til Nordjylland.

Vind eller forsvind. Oddsene er hårde i politik, og det har flere af de nordjyske politikere måtte sande efter onsdagens folketingsvalg. 

Nordjylland besidder 19 mandater, og efter onsdag er der nu kommet seks nye ansigter på. Det betyder også, at der er flere nordjyske politikere, der har måttet forlade Folketinget, og vi har samlet en liste over dem her.

Torsten Gejl fra Alternativet er ikke med på listen, fordi han ikke har mistet sin plads i Folketinget, men blot har skiftet sin valgkreds ud med Østjylland. Alternativet beholder sit mandat i Nordjylland, og det er nu blevet overtaget af Susanne Zimmer. 

Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti oplevede en voldsom tilbagegang, da de er gået fra 37 mandater ved valget i 2015 til 16. I Nordjylland er partiet gået fra fire til to mandater, og det har betydet afgangen for Ib Poulsen og Morten Marinus. Bent Bøgsted og Lise Bech fortsætter i Folketinget.

For Ib Poulsen betyder afgangen fra Folketinget, at han nu vil vende tilbage til sit arbejde som havnebetjent i Hanstholm. Han sidder samtidig i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune, hvor han er viceborgmester.

- Jeg har jo prøvet at ryge ud af Folketinget før, i 2011. Nu vil jeg holde en god lang sommerferie og så kigger jeg frem mod kommunalvalget om to år, hvor jeg står i spidsen for det, siger Ib Poulsen.

Han oplyser desuden, at han også regner med at stå på stemmesedlen til det næste folketingsvalg. 

Liberal Alliance

Ligeledes mistede Liberal Alliance en stor del af sine mandater, da de gik fra 13 mandater ved valget i 2015 til 4. Det er blandt andre gået udover Christina Egelund, politisk ordfører, der havde det eneste mandat for Liberal Alliance i Nordjylland.

Venstre

De nordjyske politikere fra Venstre mister kollegaen og stemmeslugeren Søren Gade (V), der har valgt at forlade Folketinget til fordel for Europa-Parlamentet. Ved det nylige Europa-Parlamentsvalg fik han 201.696 personlige stemmer.

I Nordjylland går Venstre ét mandat frem og bliver nu repræsenteret af Preben Bang Henriksen, Karsten Lauritzen, Marie Bjerre, Torsten Schack Pedersen og Anne Honoré Østergaard. 

 
 
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Enhedslisten

Hos Enhedslisten beholder man sit mandat, men Stine Brix bliver skiftet ud med Peder Hvelplund, der i forvejen sad som stedfortræder i Folketinget for Stine Brix. 

Stine Brix meddelte allerede i 2017, at hun ikke genopstillede til Folketinget, fordi hun ikke længere havde lyst til at være i politik. Peder Hvelplund har siddet som stedfortræder for Stine Brix ad to omgange - begge gange, fordi Stine Brix har været på barsel. 

 
 
Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

 

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

E45 3

Varetægtsfængslet efter knivstik på motorvej

Øland Kraftvarmeværk case

play Fjernvarmekunder i klemme: - Man regner jo ikke med, at varmen pludselig er væk

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

E45 3

Varetægtsfængslet efter knivstik på motorvej

Til forsiden

Til forsiden