LIGE NU:

De nye nordjyder hedder Freja og Lukas

Lucas og Freja indtager de øverste pladser i statistikken over de mest populære navne til nyfødte i Nordjylland.

Ligesom med mange andre ting her i livet er navne et modelune hvor visse navne er yderst brugte i perioder, men over tid skiftes ud med en "ny kollektion"

Det ses tydeligt i Danmarks Statistiks oversigt over populære navne til nyfødte.

Torsdag er oversigten for populære navne i 2015 netop blevet udgivet og helt i top finder man drengenavnet William og pigenavnet Sofia. I hvert fald når man kigger på de landsdækkende tal.

Navnet Sofia måtte sidste år afgive førstepladsen, men er nu igen - med afstand - det mest populære navn at give de yngste danske piger. 

Med 555 nye Sofia'er i CPR-registret blev 19 ud af 1000 nyfødte piger navngivet Sofia. Altså 1,9 procent.

På de næste pladser kommer Freja, Ella og Alma.

Se hele top 50 over populære de mest brugte drenge- og pigenavne her.

For sjette år i træk er det navnet William, der er i top blandt drengene mens Noah, Lucas og Emil indtager de næste pladser.

De populære navne er populære overalt, men Sofia og William er ikke de foretrukne navne blandt de nybagte forældre i Nordjylland.

I vores dejlige landsdel er det Freja, der er det mest populære pigenavn og Lucas, der er det mest populære drengenavn. På landsplan lander de to navne på henholdsvis anden og tredjepladsen.

De 10 mest populære navne til henholdsvis drenge og piger i Nordjylland blev brugt til at navngive 18,3 og 20,8 procent af de nyfødte i 2015.

Herunder kan du se hele top-10 listen over populære navne til drenge og piger i Nordjylland.