LIGE NU:

De unge skal redde de ældre

Red Farmor. Det er budskabet fra Beredskabscenter Aalborg i ny kampagne, som blev skudt i gang i dag.

Hvert år omkommer 70 danskere i brande, og ældre over 67 år er overrepræsenteret i ulykkesstatistikken. Beredskabscentret vil gerne den kedelige tendens til livs, og opfordrer derfor unge til at give bedsteforældre en røgalarm i julegave.

- Vi ved, at ældre over 67 år er dem der mest sjældent har røgalarmer. Dernæst er det unge. Så med denne kampagne kan vi både oplyse unge om problemet med dødsulykker i brande og det gode ved røgalarmer. Og samtidig opfordre unge til at give ældre røgalarmer - så vi slår egentlig to fluer med et smæk, siger viceberedskabsinspektør hos Beredskabscenter Aalborg, Bent Tindahl Pedersen.

Kampagnen blev skudt i gang på Aalborg Katedralskole af borgmester i Aalborg og formand for beredskabet Henning G. Jensen (Soc. Dem) og skuespillere fra Det Hemlige Teater. De underholdt eleverne og opfordrede dem samtidig til at give bedsteforældre røgalarmer i julegave.

- Vi har pligt til at oplyse, og med røgalarmer er der mulighed for, at man selv kan gøre noget, hvis uheldet skulle være ude, siger borgmester Henning G. Jensen (Soc.Dem).

Udover Aalborg kører kampagnen også i København, Århus, Odense, Randers, Tønder og Høje-Taastrup. Den fortsætter frem til og med den 28. december